Presse

Danh Vo, Oma Totem, 2009. Privateje.

Udstilling | Nyt om kunsten | 11.nov.2010

Hip Hip Hurra. Ny udstilling i x-rummet af Danh Vo

Et krucifiks på et køleskab, en forgyldt papkasse og en brugt Mercedes-motor. Den dansk-vietnamesiske og internationalt anerkendte kunstner Danh Vo indtager x-rummet på Statens Museum for Kunst med en udstilling, der på underfundig vis forbinder den personlige historie med overordnede kulturelle og politiske forhold. Udstillingen ”Hip Hip Hurra” er Vos første solopræsentation i Danmark.

Flygtning i fluks
Danh Vo er født i Vietnam i 1975. Da han er fire år gammel, flygter hans familie fra efterkrigstidens kaos i en hjemmelavet båd. Målet er USA, men et dansk fragtskib samler dem op i Stillehavet og bringer dem til Danmark. Som flygtning og immigrant er Vo på evig rejse i de forhold, der udgør hans identitet. Det samme gælder for hans værker, som opbygger deres poetiske og til tider aparte betydning gennem objekters omskiftelige tilknytning til kulturelle, historiske og private sammenhænge.

Ting som historie
I mange af sine værker sammensætter Vo fundne og let bearbejdede objekter i overraskende kombinationer, og med største præcision afdækker han krydsningen mellem den kollektive historie og den personlige erindring. Som i skulpturen Oma Totem, der består af hans afdøde bedstemors køleskab, tv og vaskemaskine stablet oven på hinanden og prydet med hendes krucifiks og et adgangskort til et kasino. Bedstemoren modtog disse ting af den katolske kirke og myndighederne, da hun i 1980’erne ankom til Tyskland. Den bizarre kombination af de politiske, religiøse og kulturelle forhold knyttet til objekterne og deres mærkværdige integrationsrolle i bedstemorens liv er på en gang rørende og grotesk.

”Hip Hip Hurra” er titlen på udstillingen i x-rummet, der består af otte værker, heraf syv nye. Udstillingstitlens festlige overskrift i sammenhæng med de udstillede værker leger bevidst med udfordringen af de mest simple definitioner på identitet og det personlige. Et særligt tiltag er desuden en pop op-lagkage designet af Danh Vo. Pop op-lagkagen bruges som invitationskort og sælges i et begrænset oplag i boghandlen på museet.

Om Danh Vo
Danh Vo er født i 1975. Han bor og arbejder i Berlin og Bangkok. Han er uddannet fra Kunstakademiet i København og Städelschule i Frankfurt og har udstillet i blandt andet Artists Space (New York, 2010), Kunsthalle Basel (2009), Stedelijk Museum (2008), 8. Gwangju Biennale (Sydkorea, 2010), 6. Berlin Biennale (Berlin, 2010), Reality Check (Statens Museum for Kunst, 2008) og Manifesta 7 (Bolzano, 2008).
I 2009 var han nomineret til den prestigiøse Preis der Nationalgalerie für junge Kunst. I 2007 vandt han blauorange Kunstpreis der Deutschen Volksbanken und Raiffeisenbanken.

Udstillingen i x-rummet er kurateret af Marianne Torp.

Gratis entré til udstillingen.

Nykredit er hovedsponsor for x-rummet.

PRESSEFOTOS kan downloades her

For yderligere oplysninger

Peter Kirkhoff Eriksen
PR-koordinator
E peterkirkhoff.eriksen@smk.dk
T +45 3374 8423
M +45 2559 7807

Marianne Torp
Museumsinspektør
E marianne.torp@smk.dk
T +45 3374 8535

 

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo