Presse

©

Udstilling | Det sker | For børn | Nyt om kunsten | 29.sep.2009

Hoppetosserier på Statens Museum for Kunst

I udstillingen ”Hoppetosserier” på Statens Museum for Kunst kan de mindste museumsgæster (2-6 år) udforske kunstens verden med hele kroppen og folde deres indre eventyrer ud som madrastæmmer, slangejæger og kridtkunstner.

Hoppetosserier
Et eventyrland mellem kunst og leg
Statens Museum for Kunst
Frem til 25. april 2010

Med referencer til både Alice i Eventyrland, Harry Potter og Troldmanden fra Oz kan museets mindste gæster nu boltre sig i en ny udstilling i Børnenes Museum for Kunst. Kunstnerne Esben Brandt Møller og Karl Stampe står bag totalinstallationen, som fordrer til fantasifulde lege og lader børnene selv blive en del af kunsten. Udstillingen ”Hoppetosserier” byder på:

Supermadrassen
En polstret madras med blå/hvide striber i størrelse XXXXL danner rammen om en interaktiv hoppeborg, hvor de mindste kan blive ét med den bevægelige megaseng. Supermadrassen inviterer til hop, koldbøtter, rul og leg, eller også kan den blive et oplagt hvilested, hvor drømme og idéer kan folde sig ud.

Tavlen og skumdimserne
Fra gulvet og op langs den ene væg snor sig en kæmpemæssig tavle. Her kan børnene med store kridt tegne og skrive på både gulv og væg. De store svampe viske tavlen ren, eller også kan de stables som trappestiger, hvis man ikke er så høj.

Tentakelskoven
Tentakel betyder ventilationsslange. Og i Hoppetosseriernes univers bliver den slags ligefrem levende, som de kryber op og ned i rummet ved hjælp af usynlige støvsugere i toppen. Her kan børnene enten forsøge at nå slangerne for bare at observere, imens slangerne bevæger sig i rummet.

Udstillingen er målrettet børn i alderen 2-6 år.
Gratis entré til udstillingen.

I Værkstedet - fyld spanden op med tosserier
Tosserierne har også taget over i Værkstedet. Her kan børn selv prøve deres kreative kræfter af med inspiation fra udstillingen. Børnenes kunstværker vil efterfølgende blive hængt op i udstillingen i kulørte spande. Det er kunstnere, der hjælper og underviser børnene.
Lørdage kl. 12.30-16.30
Søndage kl. 11.30-16.30
Pris 30 DKK pr. barn.

Værkstedsbesøg ud over de annoncerede kan bestilles på T 3374 8484 mandag - fredag kl. 10-14.

For yderligere oplysninger:
Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Værkstedsleder
Michael Hansen
T +45 3374 8488
E michael.h_@_smk.dk

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo