Presse

Jóhann Jóhannsson

Det sker | 10.nov.2008

Klassisk musik med elektroniske understrømme. Dobbeltkoncert med Jóhann Jóhannson og Ben Frost

Et sælsomt, lyrisk møde mellem klassisk og electronica finder sted, når pladeaktuelle Jóhann Jóhannsson indtager Statens Museum for Kunst med en stor anlagt audiovisuel forestilling. Den islandske komponist får selskab af den islandsk baserede australier, Ben Frost, som indenfor de seneste år har opnået stjernestatus på den alternative elektroniske scene. Dobbeltkoncerten finder sted fredag 14. november kl. 21 og arrangeres og præsenteres i et samarbejde mellem CPH:DOX, artFREQ og Statens Museum for Kunst.

Jóhann Jóhannsson
De senere år er den klassiske musik blevet vitalt udfordret af nye, visionære kunstnere fra den moderne elektroniske musikscene. Forrest i dette felt står den islandske komponist Jóhann Jóhannsson, der med sine romantiske og overnaturlige klangflader forener en særegen følelse af skønhed med et knugende og mørkt musikalsk univers. Ikke ulig Arvo Pärt, men ud fra sin helt egen præmis. Med Statens Museum for Kunst som eksklusiv ramme optræder Jóhann Jóhannsson på piano og elektronik, akkompagneret af Islands førende strygekvartet samt Mathias M.D. Hemstock på elektronik og percussion. Jóhannsson, der tidligere har samarbejdet med navne som Marc Almond og Barry Adamson, har altid haft en stærk filmisk dimension i sit værk, og koncerten suppleres af et visuelt show skabt live on location af kunstneren Magnús Helgason. Jóhann Jóhannssons seneste instrumentalalbum Fordlandia er netop udkommet fra Playground Music.

Ben Frost
Aftenens anden kunstner, Ben Frost, kan give mindelser om både Autechre, Murcof og Aphex Twin. Men måske er det i virkeligheden mere Swans og Arvo Pärt eller moderne klassiske koryfæer som Michael Nyman eller Max Richter, der kommer nærmest Frosts univers. Frosts musik spænder fra den allerfineste knitren til en monumental væg af støjende symfonisk skønhed af en nærmest wagnersk dimension. Björk har allerede benyttet Frost som både re-mixer og programmør. Dette er den første performance af Ben Frost i Danmark nogensinde. Og det selvom han har optrådt på de mest prestigefyldte scener og festivaler for elektronisk musik verden over.

Tid og sted
Arrangementet foregår på Scenen på Statens Museum for Kunst, fredag 14. november kl. 21.

Billetter
Billetter kan købes på www.cphdox.dk

For yderligere oplysninger og pressefotos:

Statens Museum for Kunst
Pressekoordinator
Jakob Fibiger Andreasen
T 2961 6949
E jakob.fibiger@smk.dk

CPH:DOX

Pressekoordinator
Kristoffer Horn
T 2277 3535
E kristoffer.ho@cphdox.dk

artFREQ.
Lars Top-Galia
T 2618 0395
E artfreq@gmail.com
W www.myspace.com/artfreq

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo