Presse

©

Det sker | 30.sep.2011

Kulturnat med den store kunst

Gå i Toulouse-Lautrecs fodspor, få et eksklusivt smugkig i den nye, store præsentation af de europæiske mestermalere og lyt til Jimmy Jørgensen, Turboweekend og Thulebasen, når de lægger nye toner til billedkunsten.


Tæt på Toulouse-Lautrec
Statens Museum for Kunst åbner dørene til Kulturnatten med et program rigt på oplevelser for såvel store som små. De mange aktiviteter flirter ikke mindst med Henri de Toulouse-Lautrecs farverige univers. Den kontroversielle og banebrydende franske kunstner er nemlig aktuel i en ny, stor udstilling på museet, og Kulturnatten byder på omvisninger, indsigt, toner, cirkus for børn og franskinspireret menu i Caféen. Alt sammen noget, der perspektiverer "La belle époque" i Paris på Toulouse-Lautrecs tid. Læs mere om udstillingen.

De store navne indtager Scenen
Hele aftenen igennem danner museets store Scene ramme om en række koncerter, foredrag og cirkus for børn. Professor Martin Zerlang stiller skarpt på underholdningsindustriens historie og fortæller om, hvordan Toulouse-Lautrec med sine plakater satte signaturen på La belle époque. Også Jimmy Jørgensen og band har dykket ned i Lautrecs tid og skaber på Kulturnatten et musikalsk tidsbillede af datidens Paris. Som led i projektet Music Made By Art har Thulebasen, Turboweekend og Darkness Falls hver valgt et kunstværk fra museets samlinger, som de efterfølgende har fortolket musikalsk. Resultaterne er tilgængelige som en app til iPod og iPhone, og til Kulturnatten gæster de tre bands Scenen med tre minikoncerter.

Smugkig hos Rembrandt og co.
Museet er i fuldt sving med at præsentere sine enorme samlinger af 700 års kunst på ny. 26. november åbner anden etape af i alt tre, og mange af museets allerældste værker fra kongernes samlinger er så småt kommet på plads. På Kulturnatten får gæsterne en eksklusiv mulighed for at komme bag de lukkede døre til et smugkig i den nye præsentation "Europæisk Kunst 1300-1800", ligesom det bliver muligt at møde præsentationens tilrettelæggere, der fortæller om arbejdet og tankerne bag.

For børn: Cirkus og Værksted
I de tidlige aftentimer indtages Scenen af de tv-vante klovne Charlie og Binalto fra Cirkus 3, som i relation til Toulouse-Lautrecs fascination af cirkusverdenen giver den på alle tangenter og sætter publikumsrækkerne på den anden ende. I Børnenes Værksted er der frem til kl. 22 fuldt tryk på skulpturen, hvor børn og voksne med hjælp fra husets kunstnere selv kan give sig i kast med skulpturkunsten under temaet "Glasset er fyldt med…".

En aften i gips
I Den Kongelige Afstøbningssamling i Vestindisk Pakhus på Toldbodgade er der åbent hus hele aftenen, og i gipsværkstedet kan Kulturnattens gæster selv prøve kræfter med gipsen eller følge en stukkatør i arbejdet med en afstøbning.

Adgang til Kulturnattens arrangementer på Statens Museum for Kunst kan kun ske med gyldigt Kulturpas.


For yderligere oplysninger:

Jakob Fibiger Andreasen
Presseansvarlig
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T +45 3374 8474

Sceneansvarlig
Hanne Støvring
E hanne.s_@_smk.dk
T +45 4160 8561

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo