Presse

© Kulturnatten på SMK den 12. oktober.

Det sker | 2.okt.2012

Kulturnatten på SMK

Albumaktuelle Martin Hall giver koncert. Susanne Grinder og Alban Lendorf fra Den Kongelige Ballet opfører en balletsolo. Der er lakridskonfektkunst i børneværkstedet, udfordrende art-talks om kussekamp og skrotkunst, spændende omvisninger, godnathistorier for store og små og forfriskninger i den Visuelle Bar. Med et kulturpas i hånden får gæster på SMK adgang til en række ekstraordinære kunstoplevelser på hele museet.

Matisse i flere variationer på Scenen

Få en eksklusiv balletoplevelse når Susanne Grinder og Alban Lendorf danser en eventyrlig solo fra forestillingen Le Rosignol (Nattergalen) af Stravinsky. Et stykke, den franske kunstner Henri Matisse i 1925 skabte scenografi og kostumer til. Forestillingen starter med billeder af kostumer og scenografien fra 1925. I samtale med kunstanmelder ved Weekendavisen, Ole Nørlyng fortæller Susanne Grinder og Alban Lendorf om det helt specielle ved at danse til musik af Stravinsky. Scenen kl. 20.

Senere giver albumaktuelle Martin Hall en unik koncertperformances. Sammen med multi-instrumentalisten Johnny Stage og kontrabassisten Ida Bach Jensen sætter han musik på udstillingen "Matisse-fordobling og variation." Martin Hall spiller også smagsprøver fra sit nye operahybride album ”If Power Asks Why.” Hør ham på Scenen kl. 22.

Lakridskonfektkunst og gips for børn og voksne

I Værksted for børn bygger de fantasifuld og spiselig lakridskonfektkunst, og det er tilladt for søde tænder at smage på værkerne. Mens kan forældre udfolde sig i Værkstedet for voksne, hvor de laver gipsafstøbninger af næser, hager, hænder, fødder og tæer, som sættes sammen til én stor skulptur. Værkstederne finder sted i Skulpturgaden kl. 18-22.

Særomvisning i "Matisse – fordobling og variation"

Dorthe Aagesen, museumsinspektør og seniorforsker, tager publikum med på en omvisning i "Matisse - fordobling og variation." Her zoomer hun ind på Matisses særlige arbejdsmetode og hans store fokus på at arbejde dybere og længere ind i det sande maleri. Omvisningen starter ved Mødestedet i Skulpturgaden kl. 18.15. Klokken 20.30 og 21.30 er der omvisninger i udstillingen med museets omvisere.
Læs mere om udstillingen her

Gå på opdagelse i maleriets mysterier

Oplev kunsten gennem videnskabens briller i udstillingen "Gennemlyst – på sporet af Bosch og Bruegel." Bevæbnet med røntgen, infrarødt lys og UV-lys afslører museets konservatorer de mange historier, der ligger gemt i maleriets lag, som ikke kan ses med det blotte øje. Museets frivillige kunstpiloter fra Unges Laboratorier for Kunst guider gæster rundt i udstillingen. Her kan konservatorerne opleves i fuld gang med konserveringer af malerierne. Omvisningen starter kl.19, 20 og 21.

Art-talks i den moderne kunst

Hele aftenen er der mulighed for at høre art-talks, der går helt tæt på Dansk og International Kunst efter 1900:

KUSSEKAMP! Kvinders styrkede position i kunsten. Kl. 18.30 og 21.30

BRAS/ KUNST? Er det kunst eller skrot? Den nye eksperimenterende kunst kan skabe tvivl hos mange. Der rodes i skrammelbunken fra 1900 til i dag. Kl. 19 og 22.30

UDEN DIG ER JEG INGENTING: Den moderne kunst kræver publikums reaktion. Kl. 19.30 og 23.
Omvisningerne starter ved Mødestedet i Skulpturgaden.

Forfriskninger i en visuel bar

Hele aftenen er der forfriskninger i den Visuelle Bar. Her viser de korte animationsfilm af værker fra udstillingen "Gennemlyst- på sporet af Bosch og Bruegel” tilsat musik af Metallica. Der vises interviews med kunstnere samt film med børns kommentar til børneudstillingen "Liv og døden."

Godnathistorier  i Afstøbningssamlingen

I Den Kongelige Afstøbningssamling i Vestindisk Pakhus på Toldbodgade kan gæster få en god historie med hjem at sove på. Professionelle fortællere fra Besttellers forvandler den traditionelle omvisning til en underholdende og fantasifuld oplevelse, hvor de tager publikum med på en spændende rejse ind mellem skulpturer og afstøbninger og fortæller historier om Venus, krigere, helte og heltinder. Omvisninger kl. 19, 20, 21 og 22.
Bevæbnede krigere, bevingede væsner eller bedårende prinsesser. Børn og barnlige sjæle kan støbe deres egne fantasi-figurer i gipsværkstedet i Den Kongelige Afstøbningssamling kl.18-22.

Kulturnatten på SMK den 12. oktober kl. 18-24. Kulturpas kræves.

Læs mere om Kulturnatten på SMK her

For yderligere oplysninger

Presse- og marketingsassistent
Else Svensgaard
E else.svensgaard_@_smk.dk
T +45 3374 8423
M +45 2539 6474


Oplevelser på SMK er støttet af Den Danske Forskningsfond
Malaco Lakridskonfekt er på aftenen leveret af Leaf.

  • Af:
  • 2.okt.2012
Senest opdateret: 19.dec.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo