Presse

©

Det sker | 1.jun.2012

Kunstpiloter indtager Roskilde Festival

Tankevækkende laboratorier for kunst. SMK på Roskilde Festival 2012

Liquid Lounge – rum for eftertænksomhed og farverige associationer
Liquid Lounge af transparente akrylplader og kemiske væskeblandinger udfordrer forestillingsevnen og giver plads til sanselig fordybelse.
Et samarbejde mellem Unges Laboratorier for Kunst – ULK, Kasper Berthelsen fra Gribskov Gymnasium og Martin Aggerbeck fra soapbubble.dk og DTU har resulteret i et farverigt lysshow af væsker. Kemikalierne påvirkes af vejrforholdene, således at festivalgængerne både i regn og sol kan opleve, hvordan væskerne bevæger sig rundt og skaber mønstre og former til fri fordybelse.

Loungen med sidde- og liggemøbler bliver Roskilde Festivals pauseområde til afslapning, eftertænksomhed og visuel stimulering. Inspirationen til Liquid Lounge har rødder i museets aktuelle udstilling ’Gennemlyst – på sporet af Bosch og Bruegel’, som kunstpiloterne også har været med til at skabe. Selve udstillingen formidler resultatet af et forskningsprojekt, der med farvesnit og detaljer fokuserer på de mange tekniske aspekter omkring opklaring af, hvem ophavsmændene til fire næsten identiske malerier fra 1500-tallet er.

Kunsten er … et Tankeværk!
Tankeværk er en 104 meter lang væg, der med udgangspunkt i ’kunsten er …’ skaber rum for dialog  festivalens gæster imellem. Det er et dynamisk værk, som festivalens deltagere med kridt er med til at skabe, og som kontinuerligt transformerer sig under festivalen.

Tankeværk er en væg til umiddelbar dialog og eftertænksomme udsagn, hvor festivalgængeren kan nedfælde alt fra lommefilosofi til moralske tømmermænd og sætte sig under udsagn som ’Ville ønske, du sad ved siden af mig’, ’Vil du høre en hemmelighed?’ og ’Vil du se Frihedsgudinden i Danmark?’.

Begge projekter har dialogen om kunsten i fokus og kan opleves inde på festivalområdet fra 5. til 8. juli. Kunstpiloterne vil være til stede alle dage.

Læs mere om Statens Museum for Kunst og ULK på Roskilde Festival på
www.smk.dk , www.ulk.dk , på museets Facebook og ULKs Facebook.

For yderligere oplysninger:

Mette Amalie Damkjær
Kommunikationsmedarbejder
E mette.damkjaer@smk.dk
T +45 3374 8423

Frederik Henrik Knap
Kunstformidler og koordinator i ULK
E frederik.knap@smk.dk
T +45 3374 8575

  • Af:
  • 1.jun.2012
Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo