Presse

W [doubleyou] – UNDERTOW

Det sker | Nyt om kunsten | 8.sep.2009

MEGA FERNISERING. Festival åbner på Statens Museum for Kunst

Kroppen i fokus og i spil. Kunst, musik, ekstrem ballet, artist talks og meget andet står på programmet, når Golden Days’ festival ”Kroppens præstationer” skydes i gang på Statens Museum for Kunst fredag d. 11. september kl. 20. Gratis entré for publikum.

Forfatterne har gjort det, malerne har gjort det og billedhuggerne har især gjort det – sat kroppen i fokus i kunsten. Menneskekroppen er blevet betragtet og fortolket op gennem historien, fra hulemalernes stregtegnede tændstikmænd til de ekstreme, blodige eksperimenter med egne kroppe, kunstnerne arbejder med i dag. Krop og kunst hører uløseligt sammen, og Golden Days og Statens Museum for Kunst tager konsekvensen og byder fredag den 11. september på en Mega Fernisering, der sætter krop og kunst i spil og på programmet.

Festivalen åbner: Mega Fernisering
Festivalen "Kroppens Præstationer" åbnes med et brag after hours, når Statens Museum for Kunst lægger hus til en hel aften i kroppens tegn. Der er gratis adgang og masser at opleve, når programmet åbner kl. 20.00, og en række kunstnere byder på grænseudfordrende performance og ekstrem ballet blandt de klassiske statuer, artist talks, musik, drinks, interaktive spil og spændende rundvisninger gennem kunsthistoriens kropslighed.

Drinks, DJ’s og dans med Den Kongelige Ballet
Mega Ferniseringen giver publikum mulighed for at lege med og opleve både den sidste nye, den levende, den ophængte og den historiske kunst med helt nye øjne. Aftenen byder blandt andet på de klassiske dansere fra Den Kongelige Ballet, der leverer dans a la hård ekstremsport, Støjtjenestens DJ's og VJ's lukker op for øjne og ører i organisk samspil, performancekunstneren Lillibeth Cuenca deltager i artist talks, Granhøj Dans opfører danseinstallationen ”W – [doubleyou] – Undertow”, og i den interaktive Wii-Lounge kan gæsterne slå nye rekorder i Wii-spillenes virtuelle kropslighed.

Særpris på den aktuelle Abildgaard-udstilling
Fredag vil der også være 10 % rabat på entrébilletten til efterårets store særudstilling ”Nicolai Abildgaard. Kroppen i oprør”. Den anmelderroste udstilling er den første store retrospektive præsentation herhjemme af Abildgaards livsværk i snart 100 år. Læs mere om udstillingen.

Læs om festivalens tema, kroppens historie og de mere end 60 arrangementer.

For yderligere oplysninger:

Golden Days
Pressekoordinator

Thomas Bailey
T +45 3525 3362
M +45 2682 9258
E: thomas_@_goldendays.dk

Festivalchef
Ulla Tofte
T +45 3525 3362
E ulla_@_goldendays.dk

Statens Museum for Kunst
Pressekoordinator
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E: jakob.fibiger_@_smk.dk

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo