Presse

Rebekka Maria

Det sker | 18.okt.2010

Midnat på museet - Night Music Gallery version 7.0

Stella Polaris og Statens Museum for Kunst præsenterer for syvende gang Night Music Gallery med et program af natlige oplevelser med de bedste navne fra den yngre hjemlige musikscene: Rebekka Maria, Naja Rosa, Sebastian Lind og Coco Moon. Fra den internationale kunstscene præsenteres performance af Lilibeth Cuenca Rasmussen. Og endelig giver billetten adgang til "Bob Dylan. The Brazil Series" og en række Art Talks. Det sker lørdag den 30. oktober fra kl. 19.

Fem års jubilæum for en succesopskrift
Night Music Gallery arrangeres for femte år i træk i et succesfyldt samarbejde mellem Stella Polaris og Statens Museum for Kunst. Med Night Music Gallery har museet fundet en vinderopskrift for præsentationen af musik og billedkunst. Side om side finder de kunstneriske udtryk deres naturlige plads og komplementerer hinanden i en unik oplevelse i museets fantastiske arkitektur.

Musik, musik, musik
Musikken leveres denne gang af Rebekka Maria, som for nylig udgav albummet Sister Sortie. Hun er kendt for sine intime, personlige og sjælfulde koncerter. Til koncerten på museet medbringer hun en special guest, hvis navn offentliggøres ugen inden koncerten. Naja Rose er singer-songwriter med rock'n'roll nerve og en stor stemme ikke ulig hendes mor Anisette Koppel. Sebastian Lind er kendt som singer-songwriter med elektronisk kant. Mens Coco Moon laver intelligent og ambitiøs pop i en umiskendelig skandinavisk eksperimenterende og cool tone. Alle fire navne er blandt de mest interessante unge talenter i landet, nu og her. Og de krydres aftenen igennem med toner fra Stella Polaris Soundsystem.


Mis United – Lilibeth Cuenca Rasmussen
Aftenens kunstneriske intermezzo leveres af performancekunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen, som fremfører værket Mis United (2008). I en performance, der blander rap, sang, koreografi og et fantastisk forvandlingskostume, inkarnerer Lilibeth Cuenca Rasmussen nomadepersonligheden Mis United. En person, som konstant skifter ham for at tilpasse sig situationen, forhippet på at spille sine kort optimalt for at gøre indtryk. Mis United er en tragisk, men letgenkendelig person - forførende og skræmmende. Musikken varierer mellem punk, rock, hip hop, electronica m.m. Og teksterne er mørke, punkede og metaforiske.

Lilibeth Cuenca Rasmussen har deltaget i flere af de vigtigste festivaler for performancekunst og har tidligere også udstillet og optrådt live på Statens Museum for Kunst, henholdsvis i x-rummet med udstillingen Ego Show (2006) og med The present doesn´t exist in my mind… The future is already far behind…. (skabt til Performa 09, 2009)

Bob Dylan udstilling
I løbet af aftenen er der også adgang til udstillingen "Bob Dylan The Brazil Series". Udstillingen, der er skabt af en af rockmusikkens største ikoner, viser en ny side af Bob Dylan som billedkunstner. Malerierne med motiver fra Brasilien er skabt specielt til udstillingen på Statens Museum for Kunst. I løbet af aftenen vil de være emne for en række Art Talks i udstillingen.
Læs mere om udstillingen.

Tid og sted
Lørdag 30. oktober kl. 19.00 – 24.00 på Statens Museum for Kunst.
Billetter koster 100 kr. + gebyr og kan købes på Billetlugen. Billetten inkluderer både adgang til koncerterne, performance og udstillingen.

Night Music Gallery er støttet af Heineken.

For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Peter Kirkhoff Eriksen
Pr koordinator
E peterkirkhoff.eriksen_@_smk.dk
T +45 3374 8423
M +45 2559 7807

Stella Polaris
Kalle B
T +45 2167 6098
E kalle_@_stella-polaris.dk

For pressemateriale på de optrædende kunstnere: kalle@stella-polaris.dk

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo