Presse

© 1
1

Det sker | Nyt om kunsten | 15.apr.2011

Mikael Simpson på museum

Stella Polaris og Statens Museum for Kunst slår endnu en gang dørene op til en maratonaften med live musik og masser af kunst. Det sker lørdag 14. maj fra kl. 19. Bag musikken står Mikael Simpson, Ginger Ninja, Freja Loeb, DJ Cemetary og naturligvis Stella Polaris All Stars. Arrangementet giver også fri adgang til museets nye udstilling "Træsnit – fra Dürer til Tal R", som under aftenen suppleres af både art talks og kunstgruppen Telefon til chefen.

Night Music Gallery
Mikael Simpson, Ginger Ninja, Freja Loeb, DJ Cemetary og Stella Polaris All Stars
Statens Museum for Kunst
Lørdag d. 14. maj kl. 19


Med suveræn fornemmelse for musikscenens ulmende vækstlag har Stella Polaris sammen med Statens Museum for Kunst i en årrække skabt et varierende og uforudsigeligt koncept. Igen lader Night Music Gallery nye toner indramme af kunsten på et niveau, hvor de kunstneriske genrer mødes og højner hinanden.

Night Music Gallery

Nu følger Stella Polaris og Statens Museum for Kunst op på de sidste års store tilløbsstykker og har sammensat et nyt program med nogle af tidens mest spændende nye musiknavne suppleret med Stella Polaris' egne toner. Aftenens musikalske hovednavn er Mikael Simpson, som nu efter længere tids samarbejder med bl.a. Trentemøller og Jørgen Leth indtager museets store Scene med en sjælden solokoncert. Oplev også Ginger Ninja, som for tiden har stor succes i både ind- og udland. Det musikalske program byder derudover på stjernefrøene Freja Loeb og DJ Cemetary.

Fra Dürer til Tal R feat. Telefon til chefen
Samtidig vil der være art talks og ekstraordinær gratis entré til museets aktuelle udstilling "Træsnit – fra Dürer til Tal R". Med godt 100 værker giver udstillingen en omfattende indføring i træsnittets teknik og funktioner gennem historien og viser bl.a. en række sjældent sete værker af nogle af kunsthistoriens sværvægtere, såsom Dürer, Altdorfer, Tizian, Gauguin, Kandinsky, Nolde, Jorn, Baselitz og Tal R. Læs mere om udstillingen.

Som noget særligt denne aften indtager kunstgruppen Telefon til chefen (TTC) museets pompøse forhal med et helt nyt kunstværk, der spejler sig i den aktuelle udstilling. Værket, som på underfundig vis leger med teknik, udtryk og identitet, består af både video, installation og et grafisk tryk. Sidstnævnte bliver masseproduceret og foræret væk under arrangementet. Læs mere om Telefon til chefen.

Entré: 100 kr. Billetter kan købes på www.billetlugen.dk.

Night Music Gallery er støttet af Heineken.


For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Stella Polaris
Kalle B
T +45 2167 6098
E kalle_@_stella-polaris.dk

For pressemateriale på de optrædende kunstnere:
E kalle_@_stella-polaris.dk

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo