Presse

Fra udstillingen "Dansk og International Kunst efter 1900".

Det sker | Udstilling | 27.mar.2012

Moderne kunst i fokus i 2012

I år sætter Statens Museum for Kunst den moderne kunst og den allernyeste samtidskunst i centrum. Kunsten har gennemgået vilde forvandlinger siden 1900. Nye medier, nye materialer og nye metoder har beriget, men også besværliggjort oplevelsen af kunsten. Statens Museum for Kunst tager de nye bevægelser under kærlig behandling, og med nye originale udstillinger, ny formidling og skæve arrangementer vil der være fokus på kunsten efter 1900.

Fredag er startskuddet, når museet åbner udstillingen ”Dansk og International Kunst efter 1900”, og dermed er en gennemgribende nyophængning af samlingen fuldendt. I år står den i moderne kunsts tegn på Statens Museum for Kunst, læs mere om udstillingerne og arrangementerne.

Dansk og International Kunst efter 1900
Fra 30. marts 2012

På fredag åbner den nye præsentation af moderne kunst, der viser den allernyeste kunst og nedslag i det 20. århundredes internationale kunstnere og bevægelser.

Tyske Verdensbilleder 1890-1930 – Fra Kollwitz til Nolde
20. april – 8. august 2012
OBS: Pressemøde 17. april fra kl. 11.

Udstillingen fra Den Kongelige Kobberstiksamling handler om, hvordan tyske ekspressionister forsøgte at besvare spørgsmål om kunst og identitet og består af godt 70 stykker grafik og tegninger.

x-rummet: Emily Wardill
11. maj – 16. september 2012

Internettet kan være et godt sted at finde en kæreste, men det er også et rum for falske identiteter. Oplev den britiske kunstner Emily Wardills bearbejdelse af fænomenet i sin nye filmprojektion.


Danh Vo. We the People (Detail)
1. juni 2012 – 1. juni 2013

Danh Vos nye projekt ”We the People (Detail)” er en komplet 1:1 kopi af den 22 meter høje frihedsgudinde fra New York. Vo har parteret sin version af frihedsgudinden i 55 stykker, hvoraf et større udvalg udstilles i museets 2000 m2 store skulpturgade.


Matisse – fordobling og variation
14. juli – 28. oktober 2012
OBS: Pressemøde 13. juli.

Se Matisses kraftfulde mesterværker, hvor der er sans for farver og linjens skønhed. Udstillingen går tæt på Matisses arbejdsmetode og udtryksformer og er skabt i samarbejde med Centre Pompidou og The Metropolitan Museum of Art.


Fra foråret til sensommeren bliver der i øvrigt budt på en masse debatter, foredrag og koncerter, alle med udgangspunkt i den moderne kunst.

Kunst i Kantinen
I en ny forelæsningsrække på Statens Museum for Kunst serveres der vitaminrig kvalitetssuppe og kolde drikke, imens du hører om banebrydende kunst fra Kirsten Justesen og Robert Smithson til Elmgreen & Dragset.

Golden Days
København står i 1950'ernes tegn, når Golden Days præsenterer festivalen "1950'erne". På Statens Museum for Kunst foldes det mangefacetterede årti ud med foredrag, omvisninger, debatter og diskussioner.

FilmKunst/KunstFilm
Til efteråret zoomer Statens Museum for Kunst ind på fem årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie. I en filmrække i museets biograf kan du følge dansk kunsts livtag med filmmediet i en række nedslag fra 1950’erne til den allernyeste samtidskunst.


For yderligere oplysninger:

Kommunikationsmedarbejder
Mette Amalie Damkjær
E mette.damkjaer@smk.dk
T +45 3374 8423

  • Af: presse
  • 27.mar.2012
Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo