Presse

Bag om | 7.jan.2013

Nanna Bruun tilknyttet Statens Museum for Kunst

Det er en erfaren fondsperson og kunstkender, der nu indgår i museets arbejde med fundraising og sponsorer. Nanna Bruun er fra starten af i år tilknyttet SMK som direktionskonsulent med særlig funktion som fundraiser.

Karsten Ohrt siger:
"Museet går en række spændende, men også udfordrende år i møde. Vi har lagt et ambitiøst og varieret udstillingsprogram, der bl.a. vil byde på store udstillinger med Asger Jorn, Elmgreen & Dragset, Emil Nolde samt et samarbejde med Uffizierne i Firenze om en stor præsentation af italienske mestertegninger af bl.a. Rafael og Michelangelo. Alle disse tiltag kræver oprustning i en tid med økonomisk afmatning, og Nanna er den helt rette til at kvalificere vores vigtige dialog med fonde og sponsorer. Samtidig kan hun med sin store indsigt i kunsten og i museumsverden netop formidle museets projekter på en kompetent måde."

Om Nanna Bruun
Efter at have læst kunsthistorie i fem år på Københavns Universitet og Århus Universitet blev Nanna Bruun i 1969 ansat hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Her fik hun efter nogle år ansvaret for auktionerne over moderne kunst, ligesom hun tog rollen som mønsterbryder ved selv at indtage podiet som den første kvindelige auktionarius i Danmark.

I 1991 etablerede Nanna Bruun vurderingskonsulentfirmaet Art Consult, men måtte to år efter overlade roret til partneren i firmaet, da hendes mand blev kaldt ud i verden som ambassadør, først til Oslo, og siden til Genève og Paris. I både Norge og Frankrig arbejdede Nanna Bruun med kulturformidling og -udveksling samt med udstillinger af dansk kunst i udlandet. Med lige dele netværk og engagement var hun således medvirkende til, at Nicolai Abildgaard, som den første danske kunstner, fik en soloudstilling på Louvre i Paris, vel at mærke 200 år efter sin død. Udstillingen var et samarbejde med SMK og blev desuden vist på Hamburger Kunsthalle, inden den i 2009 rykkede ind på museet i Sølvgade.

Efter hjemkomsten til Danmark var Nanna Bruun med til at oprette den nystiftede Oak Foundation Denmark, hvor hun blev direktør for fondets kulturelle engagement. Fondet opnåede meget hurtigt en central placering blandt fonde, der støtter kulturlivet i Danmark. I den sammenhæng var Nanna Bruun bl.a. med til støtte en række markante særudstillinger på SMK med bl.a. J.M.W. Turner, L.A. Ring og førnævnte Abildgaard. Fondet sikrede også revitaliseringen af museets Kobberstiksamling med en fireårig bevilling til to årlige udstillinger. Oak Foundation Denmarks kulturelle virksomhed er ophørt ved udgangen af 2012.

Nanna Bruun er desuden medlem af Den Frie Udstillingsbygnings Styregruppe. Tidligere har hun haft bestyrelsesposter i Skagens Museum og Galleri Nørby, ligesom hun har været medlem af Advisory Board for Ordrupgaard. I 1995 modtog hun Det Treschowske Familielegat.


For yderligere oplysninger:

Jakob Fibiger Andreasen
Presseansvarlig
E jakob.fibiger@smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo