Presse

Biosfære af Tomas Saraceno, 2009.

Det sker | Nyt om kunsten | Udstilling | 19.okt.2009

Night Music Gallery: Stella Polaris og co. på Statens Museum for Kunst

Stella Polaris og Statens Museum for Kunst slår for fjerde gang dørene op til en maratonaften med live musik og international samtidskunst. Det sker lørdag 31. oktober fra kl. 19. Bag musikken står Hannah Schneider, Quadron, en endnu hemmelig gæst og naturligvis Stella Polaris. Arrangementet kulminerer med åbningen af museets store særudstilling RETHINK Relations med værker af internationale stjernekunstnere som Tomás Saraceno og Olafur Eliasson. Frem til midnat er der gratis entré til koncerterne samt til museets særudstilling.

Med suveræn fornemmelse for den elektroniske musiks ulmende vækstlag har Stella Polaris gennem årene skabt et varierende og uforudsigeligt koncept på Statens Museum for Kunst, der lader nye toner indramme af kunsten på et niveau, hvor de kunstneriske genrer mødes og højner hinanden.
Læs mere om Stella Polaris

Night Music Gallery (Part IV)
Nu følger Danmarks største chill-out koncept og museet op på de sidste års store tilløbsstykker og har sammensat et nyt program med nogle af tidens mest spændende nye musiknavne suppleret med Stella Polaris’ egne toner. Foruden sidstnævnte er det de albumaktuelle artister, sangskriverkometen Hannah Schneider og den elektroniske soul-duo Quadron samt en endnu unavngiven special guest fra Sverige, der indtager museets store Scene.

RETHINK Relations
Samtidig er der ekstraordinær og gratis adgang til museets udstilling RETHINK Relations, som åbner samme dag. Udstillingen præsenterer et eksklusivt udvalg af internationale samtidskunstnere, der i vidt forskellige medier arbejder med temaer omkring de globale klimaforandringer og relationen mellem det enkelte menneske og omverdenen. RETHINK Relations byder på opsigtsvækkende værker af Olafur Eliasson (ISL/DK), Henrik Håkansson (SVE), Allora & Calzadilla (US/CU) og Tomás Saraceno (ARG). Sidstnævnte har eksempelvis indtaget museets godt 2.000 m² store Skulpturgade med en enorm og spektakulær installation.

RETHINK Relations er en del af et stort aktuelt udstillingskoncept i Købehavn under titlen RETHINK – Contemporary Art & Climate Change, som er arrangeret i samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthallen Nikolaj og Alexandra Instituttet.
Læs mere om RETHINK

Tid og sted
Lørdag 31. oktober kl. 19 – 24 på Statens Museum for Kunst. Gratis entré.

Nyt udspil fra Stella Polaris
I starten af november skrives et nyt kapitel for Stella Polaris, når de sammen med A:larm Music udsender dobbelt cd’en ”Dansk Vinterhygge” – en opsamling med remixes samt originale tracks af danske kunstnere såsom Trentemøller, Tina Dickow, VETO, Camille Jones & Mikael Simpson.


Night Music Gallery er sponsoreret af Heineken
Scenen på Statens Museum for Kunst er støttet af Montana

For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Stella Polaris
Kalle B
T +45 2167 6098
kalle_@_stella-polaris.dk

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo