Presse

Statens Museum for Kunst

Bag om | 24.sep.2009

Ny amerikansk fond bag Statens Museum for Kunst

”The American Friends of Statens Museum for Kunst, Ltd”. hedder det nye fond, som får hovedsæde i Washington, D.C. Fondet har som formål at støtte Statens Museum for Kunst med amerikanske midler samt at fremme museets interesser i USA. På sigt vil fondet desuden arbejde målrettet på at fremme kendskabet til dansk kunst i USA.

En kreds af Statens Museum for Kunsts amerikanske ”venner” har stiftet The American Friends of Statens Museum for Kunst, Ltd. (AFSMK). Fondet har til hensigt at rejse økonomisk støtte fra amerikanske velgørere og fonde og videregive den til udvalgte projekter til gavn for Statens Museum for Kunst. Derudover vil AFSMK bidrage aktivt til videreudviklingen af museets samarbejde med interessenter i USA, hvilket bl.a. vil kunne fremme udvekslingen af kunstværker mellem Statens Museum for Kunst og amerikanske museer og samlere.

AFSMK er et uafhængigt fond, hvis bestyrelse selvstændigt beslutter, hvilke projekter eller aktiviteter fra Statens Museum for Kunsts side, som skal støttes.

Bestyrelsens næstformand udtaler
"Jeg vil gerne lykønske Statens Museum for Kunst. Dette er et vigtigt initiativ til gavn for kulturudvekslingen mellem Danmark og USA. Der er stærke bånd mellem USA og Danmark - både historisk, politisk og kulturelt. ”The American Friends of Statens Museum for Kunst” vil kunne være med til at udbygge udvekslingen af kunstværker mellem Statens Museum for Kunst og de mange amerikanske museer. Det er mit håb, at fondet vil fremme kendskabet til dansk kunst i USA og være et samlingspunkt for de mange amerikanske samlere, som allerede har fået øjnene op for, hvad dansk kunst kan tilbyde,” siger næstformand for AFSMK, Friis Arne Petersen.

Karsten Ohrt udtaler
”Vi er utrolig glade for dette initiativ og ser frem til samarbejdet med store forventninger. Trods finanskrisen har fondets medlemmer allerede her i opstarten fået positive tilkendegivelser fra folk, der ønsker at støtte Statens Museum for Kunst. På det faglige plan betyder fondets håndsrækning desuden, at vi kan opruste, når det gælder samarbejdet med tilsvarende institutioner i USA. Det vil utvivlsomt også bidrage til synliggørelsen af dansk kunst i USA,” siger direktør på Statens Museum for Kunst Karsten Ohrt.

Bestyrelsen
James C. Shehan, formand
Vice President of Legal, Government and Quality Affairs, Novo Nordisk Inc., Princeton, New Jersey.

Friis Arne Petersen, næstformand
Ambassador, Embassy of Denmark, Washington, D.C.

Debra H. Norris
Vice Provost for Graduate and Professional Education & Chair, Art Conservation Department, University of Delaware.

Harlan Crow
Chairman and Chief Executive Officer, Crow Holdings, Dallas, Texas.

Bruce Lauritzen
Chairman of the First National Bank of Omaha.

Karsten Ohrt
Museumsdirektør, Statens Museum for Kunst.

Jørgen Wadum
Bevaringschef, Statens Museum for Kunst.

Kasper Monrad
Overinspektør, Statens Museum for Kunst.

For yderligere oplysninger:
Presseansvarlig

Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo