Presse

I udstillingen FRIHED! kan du møde en tre meter høj robot af gamle radio- og TV-apperater. Nam June Paik, Søren Kierkegaard robot, 1996.

Det sker | For børn | 12.aug.2013

Ny børneudstilling: FRIHED!

6. september åbner en børneudstilling om frihedens mange former og udtryk. Hvad er frihed egentlig, og hvor kommer den fra?

Frihed og filosofi
Udstillingen FRIHED! markerer Søren Kierkegaards 200 års fødselsdag ved at puste nyt liv i filosoffens idéer om frihed. Med udgangspunkt i Kierkegaards filosofi og en række markante kunstværker inviterer vi børn og voksne til at diskutere begrebet frihed.

Kierkegaard var både modstander og fortaler for frihed. Han var for eksempel imod demokrati, og var dybt taknemmelig for, at enevældet gad regere landet. Men Kierkegaard var også en slags frihedskæmper, hvis slagord lød, at vi mennesker bør frigøre os fra konventioner og være frie til at vælge os selv.

Mød en robot, firkløvere og en berømt blender
Fælles for Kierkegaard og de udstillede kunstnere er, at de ikke giver klare svar på, hvad frihed er, men skaber undring og refleksion. Udstillingen rummer kunst af både danske og internationale kunstnere. Mød den koreansk-amerikanske kunstner Nam June Paiks kunstværk Søren Kierkegaard robot, og se Nikolaj Reckes grønne videokunstværk Looking for 4-leaf clovers, som projiceres direkte på gulvet.

Udstillingen byder også på Marco Evaristtis berømte blender med spillevende fisk. Evaristti vakte stor opsigt, da han udstillede kunstværket på Trapholt i 2000 og gav publikum valget om de ville tænde blenderen.

Oplev en udstilling lavet i samarbejde med børn
FRIHED! er en udstilling lavet på baggrund af et samarbejde med over 100 børn, som har tegnet og skrevet om frihed og ufrihed. Børnenes bidrag har dannet afsæt for valget af kunstværker og udstillingsrummenes design.

FRIHED! kan opleves 6. september 2013 – 3. august 2014. Udstillingen har gratis entré.

Læs om udstillingen

Læs pressemeddelelsen om udstillingen

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo