Presse

Café Republic

Bag om | 13.feb.2008

Ny Café Republic på Statens Museum for Kunst

Kasper Saltos designstole og Paul Gernes’ legendariske prikbilleder danner ramme om den nyåbnede Café Republic på Statens Museum for Kunst. Samarbejdet mellem museet og Fritz Hansen A/S giver museets gæster mulighed for en spændende kombination af design, komfort og gastronomi i skyggen af 700 års kunst.

Levende design
Samarbejdet mellem Fritz Hansen A/S og Statens Museum for Kunst udspringer af en fælles vision om at understøtte korrespondancerne mellem billedkunst og moderne møbeldesign samt at synliggøre, at der overalt i kunsten etableres interessante sammenfald med de øvrige kunstarter. Café Republic er en slags levende designudstilling, hvor museets gæster tilbydes nærkontakt med skelsættende design i museumsregi.

"Udover at vores gæster kan opleve noget af det bedste indenfor ny, dansk møbeldesign, giver samarbejdet med Fritz Hansen A/S os en glimrende anledning til at lade mindre nedslag i vores kunstsamlinger prøve kræfter med en anden kunstform. Det er altid frugtbart", siger direktør for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt.

Og direktør for Fritz Hansen A/S, Jacob Holm supplerer, "Vi er meget glade for at indgå i dette parløb med Statens Museum for Kunst, der med sin helt unikke arkitektur og atmosfære er med til at fremhæve det bedste i vores designs, og turen er nu kommet til Ice-serien designet af én af nutidens største danske designtalenter, Kasper Salto".

Salto og Gernes
Den fremadstormende, danske designer Kasper Salto (f. 1967) har trods sin unge alder allerede modtaget flere danske og internationale priser for sit arbejde. Café Republic er indrettet med Saltos elegante, minimalistiske stabelstol, Ice (2002). Med Ice har Salto omsat dyderne fra den danske funktionalistiske arv til nutidens materialevalg, her naturinspireret plast og satinmat aluminium. Resultatet er et let, komfortabelt og fleksibelt design med klassikerpotentiale, som både tilpasser sig og sætter sit særegne præg på interiøret.

Fleksibilitet er ligeledes nøgleordet i de såkaldte "prikbilleder" (Uden titel, 1968-69) af Paul Gernes (1925-96). Billedserien markerer et højdepunkt i Gernes´ bestræbelser på at skabe et nyt maleri renset for betydningsmættede tyngdepunkter. I stedet skal billederne med deres kvadratiske former og uprætentiøse, kulørte prikker kunne kombineres i uendelige variationer. Et både monumentalt og demokratisk værk, der kan justeres i samspil med publikums behov og den givne arkitekturs dimensioner og funktioner. Gernes´ værker er repræsenteret på en række kunstmuseer i ind- og udland, og for nylig indgik et udvalg af hans værker i den prestigefyldte Documenta i Kassel.

Café Republic er beliggende i museets hvide tilbygning med en smuk udsigt udover Østre Anlæg. M/S Amerika varetager caféens daglige drift og har sammensat et nyt alsidigt menukort i forbindelse med nyåbningen.

Café Republic fejrer nyåbningen 8. marts fra kl. 10 med en housewarming, hvor museets gæster bydes på et let traktement.

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo