Presse

Nyt om kunsten | 7.dec.2012

Ny social app slipper fortællingerne fri

TALES er en ny app, hvor man med sin smartphone eller tablet kan skabe historier i ord og billede og også fortælle videre på andres historier. TALES er udviklet af unge fra Biblioteket Frederiksberg og Unges Laboratorier for Kunst på Statens Museum for Kunst, og lægger sig i forlængelse af sociale apps som Instagram og Movellas.

TALES tilbyder en sjov, let og ikke mindst perspektivrig måde at eksperimentere med fortællinger på. Med app'en kan man fastfryse et øjebliks inspiration til billede og ord og spinde videre på andres fortællertråd og på den måde skabe nye fælles historier. Fortællingerne deler man i TALES' online forum, hvor man får umiddelbar respons fra andre brugere, som igen kan føre stafetten videre og udfordre dig til nye historier.

Udviklet af unge
TALES er open source og er udviklet af unge fra Biblioteket Frederiksberg og kunstpiloter fra Unges Laboratorier for Kunst på Statens Museum for Kunst. App'en er udviklet som et online rum til kulturformidling, men den kan benyttes overalt og på tværs af tid og sted. De unge bag TALES har taget afsæt i andre sociale fora og apps som Wikipedia, Instagram og Movellas, hvor brugere på lignende vis samarbejder om indhold og bygger videre på hinandens indslag.

”Jeg elsker, når min fortælling tager en uventet drejning, fordi en anden har bygget videre på den. Det er sjovt, når det bliver til noget helt nyt – og det er det samspil, der er idéen i TALES. Vores mål med TALES er, at man kan udtrykke sig sammen med andre, om lige præcis det, man nu synes er interessant, sjovt eller trist – og uanset hvor man er,” siger kunstpilot Emil Lüth fra Unges Laboratorier for Kunst.

Brugerdrevet kunstguide
Når TALES lanceres i denne uge vil det straks blive et tilbud på Statens Museum for Kunst. I museets Information vil gæster gratis kunne låne en iPod, så de kan gå i dialog med kunsten og ikke mindst verden udenfor. Statens Museum for Kunst har gennem de sidste år sat fokus på øget brugerinddragelse, og i den sammenhæng bliver TALES et vigtigt redskab:

"Med TALES kan vores gæster lufte deres betragtninger over kunsten og kunstoplevelsen på nye måder. De kan sammensætte deres egne omvisninger i 700 års kunst og gøre den tilgængelig for andre. Eller de kan respondere direkte og spontant på et enkelt værk. Disse fortællinger kan absolut inspirere os i arbejdet med at formidle kunsten," siger koordinator i Unges Laboratorier for Kunst, Frederik Henrik Knap.

For Biblioteket Frederiksberg handler TALES om at slippe de gode historier fri:

”Biblioteket er fyldt med gode historier - man kan nyde dem, blive inspireret af dem og selv digte videre. Sådan er det også med TALES, men her slippes historierne helt fri i hænderne på alle, der har lyst til at være med, uanset hvor og hvem de er – og som bibliotek vil vi gerne omfavne dette,” siger Jenni Saunte, projektleder på Biblioteket Frederiksberg og initiativtager til TALES-projektet.

Biblioteket Frederiksberg vil benytte TALES til at engagere bibliotekets brugere på nye spændende måder i forbindelse med kommende formidlingstiltag.

Til smartphones og tablets
TALES er optimeret til de nyeste browserversioner til Android (fra version 4.0), iPhone og iPad. TALES kan downloades gratis til smartphones og tablets på App Store og Google Play.
Læs mere og del din TALE på facebook.com/talesapp

TALES er støttet af Styrelsen for Bibliotek og Medier og udviklet i samarbejde med designbureauet b14.


For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Frederik Henrik Knap
Koordinator, Unges Laboratorier for Kunst – ULK
E frederik.knap@smk.dk
T +45 3374 8575
M +45 2333 6386

Biblioteket Frederiksberg
Jenni Saunte
Projektleder
E jesa03@frederiksberg.dk
T +45 382 1872

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo