Presse

Emily Wardill. ”found himself in a walled garden on the top of a high mountain, and in the middle of it a tree with great birds on the branches, and fruit out of which, if you held a fruit to your ear, came the sound of fighting.”, 2012 (still-billede).

Udstilling | Nyt om kunsten | 1.maj.2012

NY UDSTILLING: Emily Wardill på Statens Museum for Kunst

Den prisbelønnede britiske kunstner Emily Wardill indtager x-rummet på Statens Museum for Kunst med et nyt videoværk.

11. maj - 16. september 2012

Emily Wardill i x-rummet

Hjerne og krop
Udstillingen er den første præsentation af Emily Wardills værker i Danmark. Med lige dele traditionsbevidsthed og eksperiment har Wardill etableret sig som en af tidens store, fornyende kræfter indenfor videokunsten. Hendes værker peger på alternative og ofte overraskende potentialer for film- og videomediet, og den nye udstilling, som er skabt særligt til x-rummet, er en refleksion over, hvordan hjernen og kroppen er forbundet.

Mellem performance og film
Ifølge Emily Wardill opererer det nye filmværk til x-rummet i et grænseland mellem en thriller og et digt. Under et på overfladen ret så farverigt plot om bl.a. internet-dating, bedrag og mulig spionage undersøger Wardills værk, hvordan bevidsthed, sanselighed og det fysiske opererer i et slags feedback-forhold. Med udgangspunkt i relationerne mellem neurologen Eitienne, hans studerende og patienter samt ikke mindst den mystiske kvinde Slalem udforsker filmen mulige forbindelser mellem kropslige og følelsesmæssige dysfunktioner.

Wardill har skabt filmen gennem workshops med skuespillere på Lilith Performance Studio i Malmø. Kunstner og skuespillere har arbejdet i et krydsfelt mellem film og performance, hvor elementer af det ene medie er overført til det andet og vice versa. Denne form for crossover er typisk for Wardill, der primært arbejder med film og video, som hun viser som projektioner i scenograferede rum. Hun bruger formelle virkemidler og udtryk fra forskellige eksisterende filmgenrer, fx dokumentar, tv-teater og melodrama. For Wardill er film – både det at lave film og at se film – en kropslig erfaring, eller måske snarere en situation, som automatisk aktiverer en kropslig bevidsthed. Netop filmens vekslen mellem live performance og redigerede optagelser har til hensigt at aktivere beskuerens bevidsthed om sin egen krop gennem sit engagement i en andens historie.

Om Emily Wardill
Emily Wardill er født i England i 1977 og er uddannet på Central Saint Martins College of Art and Design. Nu arbejder og bor hun primært i Marseille. Wardill har haft soloudstillinger på Badischer Kunstverein i Karlsruhe (2012), De Appel i Amsterdam (2009) og i ICA i London (2008). I 2011 deltog Wardill i Venedig Biennalen, og året forinden vandt hun den prestigefyldte filmkunstnerpris Jarman Award.

Udstillingerne i x-rummet er støttet af Nykredit.

PRESSEFOTOS kan downloades fra http://pressefotos.smk.dk

For yderligere informationer:

Jakob Fibiger Andreasen
Presseansvarlig
E jakob.fibiger@smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Marianne Torp
Museumsinspektør
E marianne.torp@smk.dk
T +45 3374 8535

  • Af:
  • 1.maj.2012
Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo