Presse

Willie Doherty, Secretion, 2012. HD video still. Courtesy the artist and Matt's Gallery, London.

Udstilling | 29.okt.2012

Ny udstilling på SMK: Willie Doherty

Mug vokser frem på døde grene, træerne visner og inficerede svampesporer breder sig i hele skoven. Den anerkendte nordirske kunstner Willie Dohertys videoer placerer sig på original og nytænkende vis i et felt mellem billedkunst, film og dokumentar. I samarbejde med CPH:DOX præsenterer Statens Museum for Kunst nu Dohertys videoværk Secretion i en ny udstilling, der åbner den 1. november.

1. november 2012 – 24. februar 2013 i x-rummet på SMK

Ny udstilling på SMK: Willie Doherty

Filmen Secretion af den nordirske kunstner, Willie Doherty blev vist på udstillingen Documenta(13) i Kassel i sommer. Nu præsenterer SMK og CPH:DOX installationen i x-rummet.

Et poetisk og skræmmende værk

Mens kameraet glider henover døde, svampeinficerede træer i en dyster skov og jordslåede tapeter i et forladt hus, fortæller en nøgtern voice-over brudstykker af en historie om en dødelig epidemi, der spredes langsomt men ukontrollabelt gennem mystiske svampesporer.

Doherty zoomer ind på et landskab – og en civilisation - i opløsning. De foruroligende smukke svampeformationer fastholdes i knivskarpe, men mennesketomme nærbilleder. Vi ser aldrig videnskabsfolkene, der desperat forsøger at inddæmme smitten, men hører om deres fejlslagne og fordækte kamp og om en mand, hvis krop angribes og nedbrydes af den frygtelige, måske menneskeskabte, katastrofe.

Willie Doherty

Willie Doherty er født i 1959 i Derry i Nordirland og er uddannet fra Ulster Polytechnic i Belfast. Han arbejder med video og fotografi og er en markant figur inden for feltet. Hans videoværker har været omdrejningspunkt for mange særudstillinger og to gange, både i 1994 og 2003, har han været nomineret til den prestigefulde Turnerpris. I 2007 repræsenterede han Nordirland med en videoinstallation på Venedig Biennalen.

SMK & CPH:DOX

Hvert år i november præsenterer CPH:DOX mere end 200 dokumentarfilm fra hele verden. De sidste fire år har SMK samarbejdet med festivalen omkring deres særlige fokus på det eksperimenterende krydsfelt mellem billedkunsten og filmmediet. I år er Willie Doherty Artist in Focus i denne kategori. Ud over videoinstallationen Secretion, viser SMK under CPH:DOX et kurateret udvalg af tidligere film af Willie Doherty i museets biograf. Der er gratis adgang til både udstillingen og filmprogrammet.

Udstillingsperiode

Den 1. november 2012 – 24. februar i x-rummet på SMK. Filmprogram i museets biograf under CPH:DOX fra den 1. – 11. november. Fri entré.

Læs mere om udstillingen

For yderligere oplsyninger

Presse og   Marketingassistent                                                                                                                                                                           Else Svensgaard                                                                                                                                                            Eelse.svensgaard_@_smk.dk T+4533748423                                                                                                                                                                                                                  M +45 2539 6474                                                                                                                                                                                                       Musuemsinspektør                                                                                                                                                                             Marianne Torp                                                                E marianne.torp_@_smk.dk T +45 3374 8535

  • Af:
  • 29.okt.2012
Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo