Presse
Girls in airport spiller på Scenen til State Session

©

Det sker | 30.aug.2012

Nye State Sessions på Statens Museum for Kunst

I samarbejde med Copenhagen Jazz Festival åbner Statens Museum for Kunst dørene op for en ny omgang State Sessions. Jazzkoncerter, hvor jazzpianister fortolker store kunstnere fra musikhistorien. Den første til at indtage scenen er den danske jazzpianist Jeppe Zeeberg med en fortolkning af Nick Drakes musik. Fri entré til koncerterne.

Jeppe Zeeberg fortolker Nick Drake
Jeppe Zeeberg, der til dagligt går på Det Rytmiske Musikkonservatorium, fortolker ved denne State Session den britiske kunstner Nick Drakes musik i en enestående solokoncert. Det er ikke første gang at Jeppe Zeeberg stiller op med sine klavernoder på States Museum for Kunst. I foråret kunne man opleve ham med en række flotte instrumentale fortolkninger af George Harrisons sange. Jeppe Zeeberg er desuden medlem af musikerkollektivet Barefoot Records og spiller i bands som Dødens Garderobe, Bird Alert og The Roll-Ons.
Lørdag den 1. september kl. 11.30-12.30

Nick Drake – livsbekræftende og melankolsk
Nick Drake var en britisk sanger og tekstforfatter, der kun blev 26 år. Han nåede derfor kun at udsende tre plader før sin død i 1974. Pladerne "Five Leaves Left" i 1969, "Bryter Layter" i 1970 og "Pink Moon" i 1972. Nick Drakes musikalske univers er både melankolsk og livsbekræftende, og han er bedst kendt for sin dystre guitarklang. Hans musik nåede ikke at få kommerciel succes, da det blev udgivet, men i dag har Nick Drakes musik fået et stort publikum. Nogle af hans sange er blevet genindspillet af navne som Placebo, Swans, The Walkabouts, Calexico, Norah Jones, The Mars Volta, Brad Mehldau og Lucinda Williams.

John Lennon og Kim Larsen i jazzudgave
I løbet af efteråret kan du opleve yderligere to State Sessions på SMK. Den 6. oktober er det den 25-årige jazzpianist Carl Winther, der sætter sig bag det sorte flygel, hvor han giver sin fortolkning af Kim Larsens sange, og den 1. december fortolker jazzpianisten Simon Holm en række af John Lennons numre.
Lørdag den 6. oktober kl. 11.30: Carl Winther: Impressions of Kim Larsen
Lørdag den 1. december kl. 11.30: Mathias Holm: Impressions of John Lennon

State Sessions finder sted på Scenen på Statens Museum for Kunst. Der er fri entré til koncerterne.

For yderligere oplysninger:

Presseassisstent Else Svensgaard                                                                                                                                                                                                                             M else.svensgaard_@_smk.dk T +45337 8423                                                                                                                                                                                                                                     M +45 2539 6474

Copenhagen Jazz Festival
Kenneth Hansen
Programansvarlig
kenneth_@_jazz.dk T +45 3115 9999

  • Af:
  • 30.aug.2012
Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo