Presse

©

Det sker | 15.mar.2013

Påskeferie på SMK

SMK boomer af blomster og kreative aktiviteter i påsken. Børnenes Værksted inviterer børn og barnlige sjæle til at skabe blomstermalerier og blomsterskulpturer, mens museets store nye blomsterudstilling byder på tegnerum og live konservering. Følg en påskeomvisning med fokus på forandringer og nye begyndelser eller tag med på en børneomvisning om liv og død i kunsten.

24. marts - 1 april 2013

Flower power i Børnenes Værksted
I forbindelse med museets blomsterudstilling, er der gået flower power i Børnenes Værksted. Her kan du - bevæbnet med limpistoler, ler, maling, papir og pensler – skabe dine egne blomsterbilleder og blomsterskulpturer. Værkstedets duftende blomsterbuketter vil sætte skub i inspirationen. Børnenes Værksted har åbent i perioden 26. marts – 1. april fra kl. 10.30 – 16.30. Besøg i værkstedet koster 45 kr. per deltager – både børn og voksne er velkomne.

Læs mere om Børnenes Værksted

Børneomvisninger
Tag med på en børneomvisning i påskens tegn. Påsken handler om Jesu liv, død og genopstandelse, og museet inviterer på omvisning, hvor vi undersøger kunstens fortællinger om liv og død søndag 24. marts og søndag 31. marts kl.13-14. Sammen vil vi også udforske, hvordan forskellige kunstnere har arbejdet med temaerne forandringer og begyndelse. Omvisningen er gratis og henvender sig til børn i alderen ca. 4-12 år. Billetter kan hentes i Informationen fra en halv time før start.

Læs mere om børneomvisningerne i påsken

Gå på opdagelse i udstillingen Blomster og Verdenssyn
Forårets udstilling viser en frodig parade af 200 års blomsterbilleder. Udstillingen byder på en sanselig vandring i blomsterverdenens mangfoldighed og graver samtidig et spadestik dybere og viser, at en blomst ikke bare er en blomst.

Læs mere om udstillingen

Følg konservatorernes arbejde live i udstillingen
Midt i udstillingen 'Blomster og Verdenssyn' arbejder museets konservatorer på at restaurere blomstermalerier af den hollandske kunstner Elias von den Broeck. Malerierne skal senere vises i udstillingen. Du kan se processen skride frem fra tirsdag 26. marts – mandag 1. april fra kl. 13-16.
Onsdag 27. marts kl.14 – 15 er der mulighed for at stille spørgsmål til konservatorerne.

Tegnerum i fuldt flor

Som noget nyt har SMK etableret et kreativt tegnerum midt i udstillingen. Omgivet af både blomstermalerier og friske blomster kan du prøve kræfter med blomstermaleriet. Du kan se, hvordan 1600- og 1700-tallets blomstermalere arbejdede og selv afprøve tegnemetoder som eksempelvis skyggelægning, hukommelsestegning og spejling. Tegnerummet er åbent alle dage i museets åbningstid.

Påskeomvisninger
Påsken byder også på en række påskeomvisninger, hvor vi sætter fokus på forandringer og nye begyndelser. Du kan blive klogere på, hvordan kunsten behandler disse temaer søndag 24. marts og søndag 31. marts fra kl.14-15. Omvisningerne er gratis.

Læs mere om påskeomvisningerne


PRESSEFOTOS kan downloades her.


For yderligere oplysninger:

Astrid Boye Wiik
Kommunikationsmedarbejder
E astridboye.wiik@smk.dk
T +45 33748423

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo