Presse

Pensler i Børnenes Værksted.

Det sker | For børn | 11.mar.2008

Påskeferien på Statens Museum for Kunst

Design- og dj-workshops, drømmehuse, børnekoncerter og nye særudstillinger. Statens Museum for Kunst byder på en række spændende aktiviteter for børn, unge og voksne i påskeferien. Museet har også åbent 2. påskedag.

Sjove rammer for børn
Skuespiller og danser Mark Agerskov skaber skæve vinkler på kunstens rammer. Vær med, når han finder på konkurrencer og sjove lege, hvor du kommer ind i billedet. For børn mellem 4 og 10 år.
Arrangementet finder sted på museets Scene og er gratis.
Torsdag 20. marts kl. 15

”Lær at dj’ e” - dj workshop i unges laboratorier for kunst
Går du rundt med en dj i maven og har lyst til at prøve kræfter med professionelt udstyr? Så kom ind i u.l.k. og få hjælp til at mixe og scratche. Særligt for ikke-øvede. Workshoppen er gratis. 
Fredag kl. 14 kommer en professionel dj og spiller en surprise koncert.
Torsdag 20. marts og fredag 21. marts kl. 11-16

Rammefortællinger
Hør Hans Laurens fra Besttellers fortælle historien "Wu Tao Tsu". Om en amerikansk museumsdirektør på jagt efter billeder, der er blevet væk. Oplev fortællingen om rammerne, der er efterladt tilbage. En dramatisk historie for alle fra 8 år og opefter.Arrangementet finder sted på museets Scene og er gratis.
Historien varer 30 min.
Fredag 21. marts


”Skrot dit tøj” - designworkshop i unges laboratorier for kunst
Nåede du ikke at være med til vores sidste designworkshop, så har du chancen nu. Medbring noget gammelt tøj, eller brug noget af det vi har i u.l.k. Vi thrasher det, maler på det og syr det sammen til nye, vilde kreationer. Kunstpiloterne i u.l.k. giver inspiration og hjælper til med symaskiner og sakse. Workshoppen er gratis.
Lørdag 22. marts og søndag 23. marts kl. 11-16

Rammefortællinger med musik
Smuk musik og forunderlige historier fletter sig ind i hinanden, når Hans Laurens fra Besttellers fortæller "Greven og mesteren" og andre historier om rammer. Fortællingerne er sat til musik af pianisten Michael Nielen. Arrangementet finder sted på museets Scene og er gratis.
Lørdag 22. marts kl. 15

Børnekoncert med Allan og Underdrengene
Med et arsenal af de største klassiske børnesange, blandet med nyere danske børnehits, leverer Allan og Underdrengene deres egne rockede udgaver, man ikke kan sidde stille til! Med en blanding af leg, historier og selvfølgelig musik skaber de en medrivende oplevelse for såvel børn som voksne! Tag med Allan og Underdrengene ud på deres musiske rejse og besøg eksotiske lande, vilde jungler, storbyens jag, alverdens dyr og meget meget mere...
Koncerten finder sted på museets Scene og er gratis.
Varighed ca. 1 time.
Søndag 23. marts kl. 15

Børneomvisning
Oplev kunst i øjenhøjde med hele familien. Gå på opdagelse i kunsten og hør spændende historier. Billetter hentes i Billetsalget fra en time før start. Omvisnignerne er gratis.
Lørdag 22. marts og søndag 23. marts kl. 13

"Her vil jeg bygge, her vil jeg bo" i Børnenes Værksted
Så skal der bygges - børnene kan slippe fantasien løs i værkstederne. Vi har mange forskellige byggematerialer både i glimmer og genbrug og du har gode idéer til hvordan et fantastisk hus ser ud. Det er kunstnere, der underviser og hjælper i værkstederne. Tag familien med og få en kreativ fællesoplevelse. Det koster 20 kr. at deltage. Billetter kan købes til senest kl. 15.45 i Billetsalget.
Tirsdag 18. marts - mandag 24. marts kl. 10.30 -16.30

Særudstilling
Rammens kunst
Til trods for at billedrammen ofte er billedskøn, har den levet en upåagtet tilværelse i periferien af kunstens historie.

Med et eksklusivt udvalg af omtrent 270 billedrammer med og uden malerier, byder udstillingen på en lystvandring gennem den europæiske malerirammes historie fra middelalderens altertavler omkring og frem til kunstnerrammerne i begyndelsen af det 20. århundrede. Entré til udstillingen.
Omvisning i "Rammens kunst"Hør museets professionelle omvisere fortælle om billedrammen og kunsthistorien.
Onsdag 19. marts kl. 17, lørdag 22. marts og søndag 23. marts kl. 14Gratis med billet til udstillingen.

Særudstilling
Troels Wörsel
Venedig Biennalen 2007
Den danske, internationalt anerkendte billedkunstner Troels Wörsel repræsenterede Danmark ved Venedig Biennalen i 2007 med elleve nye, store malerier iscenesat i en nøje sammenhængende præsentation. Hele maleriinstallationen vises på Statens Museum for Kunst i en sal, hvor ophængningen genkalder præsentationen i Venedig.

Entré til udstillingen.
Udstillingen åbner lørdag 15. marts.


Ret til ændringer forbeholdes

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo