Presse

Laurel Nakadate. Lucky Tiger #48, 2009. Courtesy of Leslie Tonkonow Artworks + Projects, New York.

Det sker | Nyt om kunsten | 10.maj.2010

Parallelle virkeligheder – en eftermiddag med tre internationale fotokunstnere

Tre internationale, kvindelige fotokunstnere sættes i stævne på Statens Museum for Kunst søndag den 16. maj kl. 15 under Copenhagen Photo Festival. Drømmeagtige universer, oversete eksistenser og seksuelle magtspil er i fokus, når Laurel Nakadate, Anne Hardy og Shizuka Yokomizos blander det genkendelige med magiske og mentale lag i parallelle virkelighedsbilleder. De tre kunstnere fortæller historierne bag deres gådefulde og smukke samtidsfotografier denne eftermiddag i maj.

Artist Talk 16. maj kl. 15 på Statens Museum for Kunst – Copenhagen Photo Festival
Laurel Nakadate (f. 1975, USA), Anne Hardy (f. 1970, England) og Shizuka Yokomizo (f. 1966, Japan) er aktuelle på Copenhagen Photo Festivals hovedudstilling Day & Night, der indtager bannere, billboards og storskærme på pladser, gader og husgavle i København i perioden 12. -20. maj. Mens Day udspiller sig i fuldt dagslys blandt forbipasserende, handlende og trafikanter i det offentlige rum, tændes udstillingen Night først helt ved skumringstid som projektioner på butiksvinduer, husfacader og skærme.
Læs mere om Copenhagen Photo Festival.

Fotoudstilling på Statens Museum for Kunst
Søndagens artist talk afholdes samtidig med den aktuelle udstilling ”Fotografier” i Den Kongelige Kobberstiksamling på Statens Museum for Kunst. Med godt 250 fotografiske værker af danske og internationale billedkunstnere præsenterer udstillingen de store spring og sammenhænge i fotografiets metode fra 1960'erne og frem til i dag. Fra det eksperimenterende og konceptuelle til det fortællende, intime og til tider grænseoverskridende. Udstillingen tæller værker af bl.a. Man Ray, Albert Mertz, Lene Adler Petersen, Poul Gernes, Elke Krystufek, Sigmar Polke, Mike Kelley, Sarah Lucas og Wolfgang Tillmans.

Shizuka Yokomizo
Yokomizo er kendt for sin portrætserie Strangers, hvor hun kontakter fremmede anonymt per brev. Hun beder den portrætterede om at stille sig i et bestemt vindue i deres lejlighed med lyset tændt på et givent tidspunkt i løbet af natten. Den portrætterede og Yokomizo mødes kun i natten gennem kameraets linse. Resultatet er de poetiske og hemmelighedsfulde billeder, der projiceres op på husfacaderne under Night.

Laurel Nakadate
I Nakadates fotografier og film introduceres de oversete eksistenser og sentimentale længsler. Under Day vises fotografier fra serien Lucky Tiger Ved Stranden, København. Her har Nakadate sat sig selv i scene som en pin-up-pige, og de iscenesatte billeder er gået på omgang hos en række mænd, så deres sværtede fingeraftryk sidder som spor efter deres lyst og længsel på fotografierne. Magt og begær, offer og hersker er temaer i en række af Nakadates fotos, der ofte kredser om forholdet mellem ensomme midaldrende mænd og den unge kvinde. Cinemateket viser Nakadates film Stay The Same Never Change den 15. maj kl. 19.

Anne Hardy
Anne Hardy opbygger selv sine fiktive scenarier, der ligner hemmelige boliger for vanvittige eneboere. Overflodens dagligdagsgenstande forvandles til drømmeagtige og foruroligende universer. Filmiske og drømmeriske men altid menneskeforladte. Struktur og kaos blander sig i hendes værker, hvor symboler ramler sammen i særegne logikker. Resultatet af vores forsøg på at skabe form og mening i et kaos af ting og betydninger. Hardys psykologiske rum udstilles under Day på Axeltorv.

Artist talks – tid og sted

Laurel Nakadate Anne Hardy og Shizuka Yokomizo introduceres af museumsinspektør på Statens Museum for Kunst Vibeke Knudsen og kuratorerne Charlotte Sprogøe og Jesper Elg fra udstillingen Day & Night, Copenhagen Photo Festival dirigerer de efterfølgende artist talks.
Søndag d. 16. maj kl. 15 på museets Scene. Gratis entré.


For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Copenhagen Photo Festival
Maria Wernberg
E press_@_copenhagenphotofestival.com
M +45 2514 0243.

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo