Presse

©

Nyt om kunsten | Udstilling | 26.mar.2012

Rundt om den moderne kunst med iPad

Når Statens Museum for Kunst den 30. marts åbner den store samlingspræsentation "Dansk og International Kunst efter 1900", lancerer museet samtidig et helt nyt formidlingstiltag. Med iPad kan museets gæster få en anderledes indgang til det 20. århundredes kunst og den helt nye samtidskunst.

PRESSEMØDE
Læs om pressemøde på "Dansk og International Kunst efter 1900" tirsdag 27. marts fra kl. 11 .

Statens Museum for Kunst har gennem det sidste år udviklet kunstformidling til mobile tablets. Ønsket har været at skabe formidling af kunsten, der til fulde udnytter de potentialer, som ligger i de digitale medier. Tidligere er store udstillinger om Toulouse-Lautrec og Hammershøi blevet suppleret med tværmediale apps til smartphones, ligesom en række unge danske musikere har skabt musikalske fortolkninger af museets egne samlinger til iPods.

Kurateret arkiv på iPad
Til "Dansk og International Kunst efter 1900" har det været ambitionen at folde kunsten ud gennem tankevækkende og visuel stærk formidling. Som en integreret del af udstillingen, stiller museet iPads til rådighed, som publikum kan låne og tage med under armen rundt i den nye samlingspræsentation. iPad'en rummer et slags kurateret arkiv, hvor man får adgang til et væld af materiale. Med tekst, fotos, skitser og film bliver disse iPads mobile instrumenter, der sætter det enkelte værk, kunstner eller periode ind i en kontekst. Eksempelvis dykker iPad'en ned i perioderne fra starten af 1900-tallet til i dag gennem udvalgte artikler fra nogle af de mest markante kunsttidsskrifter, bl.a. Klingen, Helhesten, Ta’ og Pist Protta.

Pilotprojekt
Det mobile arkiv er et pilotprojekt, som museet drømmer om at udvikle til at omfatte en større del af samlingen af den moderne kunst og den allernyeste samtidskunst samt på sigt tilbyde til download, så man kan tilgå det, hvor og når som helst man har lyst. Til at starte med rummer den 27 udvalgte værker og kunstnere.
iPads kan lånes gratis i museets Billetsalg.

Læs mere om "Dansk og International Kunst efter 1900" .

De nye præsentationer af samlingerne er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Det Obelske Familiefond.


For yderligere oplysninger:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
E jakob.fibiger@smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Formidlingschef
Berit Anne Larsen
E berit.larsen@smk.dk
T +45 3374 8487

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo