Presse

©

Det sker | 9.sep.2013

SMK Fridays - København får en klogere fredag

SMK udvider åbningstiden og slår dørene op til en række anderledes og uformelle kunstoplevelser. Første gang er 20. september kl. 16-22. Gratis entre.

Museet efter lukketid og kunsten på nye måder! SMK Fridays er en ny række af events, hvor museet én fredag om måneden holder aftenåbent for at give plads til et væld af billeder, toner, tanker og weekendstemning i afslappende rammer. Programmet ændrer sig for gang til gang, men SMK Fridays byder altid på en god blanding af kunst, musik, film, art talks, forfattermøder, kunstner-DJs, fredagsbar, ligesom et gadekøkken ruller ind i museets store Skulpturgade. Inspirationen er hentet fra en række store kunstmuseer i udlandet, bl.a. Tate Modern i London og MoMA og Metropolitan i New York, hvor man har haft succes med særlige formidlingsmættede aktiviteter efter normal lukketid.

Slavoj Žižek
Hvordan føles det at være et kunstværk? Kunst og filosofi tørner sammen, når museet for første gang blænder op for SMK Fridays den 20. september. Den slovenske filosof Slavoj Žižek er en af aftenens hovedpersoner, når hans begreber om film og kunst foldes ud i filmen The Perverts Guide to Cinema. Žižek får med- og modspil af filmekspert Rasmus Brendstrup, museumsinspektør Henrik Holm og kunstanmelder Torben Sangild, som introducerer og perspektiverer filosoffens underfundige tanker.

Jesper Just
På museets Scene vises en kavalkade af Jesper Justs videoværker. Just har med sit helt særegne filmsprog etableret sig som en af de mest væsentlige videokunstnere på den internationale kunstscene. Senest har Just gjort sig bemærket på dette års Venedig Biennale, hvor han har kurateret Den Danske Pavillon.

FOS
Museets boghandel omdannes til en forfatterscene, og i Værkstedet kan alle være med til at skabe et fælles kunstprojekt sammen med husets kunstnere. En anden Biennale-kunstner, FOS (Thomas Poulsen) runder af som aftenens kunstner-DJ.

Fredagsdrinks og street food
SMKs fredagsbar og lounge er åben hele aftenen, og der er street food i verdensklasse og til rimelige priser, når Bernard Chesneau ruller sit gadekøkken ind i museets store Skulpturgade.

Sæt kryds ved...
Fredag 20. september
Fredag 18. oktober
Fredag 15. november
Fredag 7. februar
Alle dage kl. 16-22. Gratis entré.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden
Bikubenfonden har over de næste tre år bevilget 4,4 mio. kr. til et nyt program for formidlingsaktiviteter på SMK. Læs mere.


For yderligere oplysninger:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 2552 7203
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger@smk.dk

Relationsudvikler
Cille Grøndahl Mønsted
T +45 2552 7204
E cille.grondahl@smk.dk

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo