Presse

Børnenes Værksted

Det sker | For børn | Udstilling | 25.jun.2009

Sommeren på Statens Museum for Kunst

Der er masser af kærlighed og bevægelse for børn i alle aldre i sommerferien på Statens Museum for Kunst. To børneudstillinger, jazz i børnehøjde og et væld af aktiviteter i Børnenes Værksted, hvor børnene kan boltre sig i kærlighed, gips, selvportrætter, kinesisk tusch, glimmer og genbrug.

Blomsten og bien.
En udstilling om kys, kærester og kærlighed
Med et glimt i øjet sætter udstillingen fokus på ømhed og nære relationer, det at blive skabt og skabe, og hvordan det kommer til udtryk i kunsten. Udstillingen er et poetisk univers, der skaber rammer og dialog om svære, men børnerelevante emner.
Særligt for de 6-12-årige.

Dans, dans, dans
Udstillingen til de allermindste viser videokunst, som byder op til dans. Værkerne handler både om dans og bevægelse, sammenhold og modsætninger, fællesskab og ensomhed. Der er solodans, pardans og spark i luften. Så kridt skoene og lad de små poder danse til værker, der bevæger sig rundt om følelser, som selv små børn genkender.
Særligt for de 0-6-årige.
Der er gratis entré til børneudstillingerne.

Børnenes Værksted

Gipsværksted
Vi laver små gipsskulpturer og relieffer i værkstedet på Den Kongelige Afstøbningssamling. Kom og vær med til noget, du ikke har mulighed for mange andre steder. Du kan få masser af gode ideer i Afstøbningssamlingen, der byder på ca. 2500 skulpturer.
Alle søndage i sommerferien fra den 28. juni til den 9. august kl. 14.30-16.30.

Det koster 30 kr. at deltage i værkstedet på Afstøbningssamlingen, beløbet betales til læreren i værkstedet. Vestindisk Pakhus, Toldbodgade 40, 1253 København K.

Blomsten og bien (27. juni-5. juli)
I denne uge lader vi os inspirere af udstillingen ”Blomsten og bien” i Børnenes Museum for Kunst, før vi går i værkstedet. Med udgangspunkt i udstillingen, laver vi kreative projekter med børnene.

Jazz i Børnenes Værksted (Uge 28)
I samarbejde med Copenhagen Børnejazzfestival laver vi i denne uge kunst, der svinger.

Portræt af mig og min familie (Uge 29)
Du har mulighed for at male et selvportræt, eller et portræt af en du kender. Før vi går i værkstedet, skal vi se på nogle af de mange portrætter, der hænger i museets samlinger. Nogle er malet for nylig, andre er 500 år gamle.

Glimmer og genbrug (Uge 30)
Kunst kan laves med maling, glimmer og farvelade, men også af gammelt skrammel og udklip. Først ser vi på museets samlinger, der byder på værker af alle mulige materialer. Så bevæbner vi med limpistoler og boltre os i genbrug og glimmer i museets værksted.

At rejse er at bevæge sig (Uge 31)
Man kan rejse på mange måder: til fods, i bil, med fly eller måske på et flyvende tæppe. I denne uge laver vi transportmidler, der kan bringe jer, hvorhen I vil.

Kinesisk tuschmaleri (Uge 32)
I denne uge skal vi male kinesisk tuschmaleri i værkstedet.

Alle værkstedsaktiviteter foregår tirsdag til søndag kl. 10.30-16.30.
Der er gratis entré til museet, men det koster 30 kr. at deltage i aktiviteterne i Børnenes Værksted, hvor det er kunstnere, der underviser og hjælper. Billetter til dagens værkstedsaktivitet kan købes i Billetsalget kl. 10-15.45.

Børnejazz Festival med Brumbasserne
Giv børnene en jazzoplevelse i børnehøjde, når Brumbasserne byder på musik og historiefortælling med udgangspunkt i koncerten på museets Scene. En unik sammensmeltning af musik, sange, bevægelseslege og historiefortælling. Koncerten er gratis.
Søndag den 5. juli kl. 15.00

Børneomvisninger i samlingerne
Børnene inviteres med på opdagelse i kunsten, hvor der bliver fortalt spændende og anderledes historier. Der er plads til max. 25 personer per omvisning. Billetter hentes i Billetsalget fra en time før start og er gratis.
Hver lørdag og søndag kl. 13.

For yderligere oplysninger:
Pressekoordinator

Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo