Presse

SMK Foto: Frida Gregersen

Det sker | For børn | Nyt om kunsten | 12.jun.2012

Sommeren på Statens Museum for Kunst

Der er masser af kunst og aktiviteter for alle aldre i sommerferien på Statens Museum for Kunst. I løbet af sommeren byder museet bl.a. på Copenhagen Jazzfestival samt sommerens store udstilling, ”Matisse – fordobling og variation”, og børneudstillingen ”Liv og Døden” og Børnenes Værksted inviterer børn og barnlige sjæle til at bruge fantasien med temaer som farver, rejseminder og eventyrlige væsener.

Liv og Døden
Kunsten kan give nye måder at forstå verden på. Statens Museum for Kunst har i samarbejde med børn, psykologer og lærere skabt en udstilling om livet og døden. Der er rum for både store og små tanker, dog henvender udstillingen sig mest til børn i alderen 6-12 år.
Gratis entré til udstillingen.

Børnenes Værksted

Fabeldyr og eventyrlige væsener (Uge 27)
Flyvende heste, farlige monstre og smukke elvere... Din fantasi sætter grænserne, kom og skab dit eget fantasivæsen. Vi arbejder med gips og ler, men der er selvfølgelig også mulighed for at male og tegne.

Liv og Døden (Uge 28)
Med udgangspunkt i og inspiration fra udstillingen "Liv og døden" laver vi fantasifulde "fluer" og "livets træer". Vi maler billeder med livets farver og dødens farver. Det kan lyde lidt dystert, men det er det overhovedet ikke.

Matisse og farvens kraft (Uge 29)
Denne uges tema tager udgangspunkt i sommerens store udstilling ”Matisse – fordobling og variation” og hvad farver kan. Vi har yndlingsfarver og farver vi hader. Farver kan både gøre os triste, men også glade i låget. Og der er selvfølgelig fokus på maleriet i denne uge.

Eksperimenter (Uge 30)

Mange kunstnere eksperimenterer med nye materialer eller nye måder at lægge farver på et lærred. Det kan også være eksperimenter omkring, hvordan ser kunst egentlig ud?
Det er sådanne tanker der ligger til grund for ugens aktiviteter. Så hvis du f.eks. vil male med næsen eller puste farvede sæbebobler på et stykke papir, så er det denne uge det sker.

Rejseminder og –fantasier (Uge 31)

Måske har du reddet på elefanter i Thailand, eller måske har du sejlet på tømmerflåde ned af en brusende flod. Måske har du besteget et bjerg. Du har sikkert mange minder fra små eller store rejser. Det kan også være, at du har lyst til at rejse til månen i en raket. Vi maler billeder af smukke steder fra nær og fjern. Vi bygger skibe der sejler, fly der flyver og raketter der flyver til ukendte galakser.

Mad i kunsten (Uge 32)

I denne uge er det maden, der er i centrum. Vi maler billeder af pølsemadder, pizzaer, slik, og hvad man nu synes smager rigtig godt. Vi bygger små skulpturer, der ligner lagkager eller pastaretter. Der vil også være mulighed for at være lidt mere sund, så der er masser af frugt, så du kan male eller tegne små opstillinger.

Alle værkstedsaktiviteter foregår tirsdag til søndag kl. 10.30-16.30. Der er fri entré til museet, dog koster det 45 kr. at deltage i Børnenes Værksted. Billetter til dagens værkstedsaktivitet kan købes i Informationen kl. 10.-15.45.

”Matisse – fordobling og variation”
Statens Museum for Kunsts store sommerudstilling åbner 14. juli med festlig fernisering kl. 14 i Museumshaven foran museet. Alle er velkomne, og der vil være musik og drikkevarer.
Udstillingen er åben for publikum fra kl. 15.
Med 53 malerier, 15 tegninger og 22 fotografier leverer udstillingen både overblik og markante nedslag i Matisses livsværk fra start til slut i hans karriere. Udstillingen stiller skarpt på Matisses kunstneriske proces og undersøgelsesmetode. Særligt fokuseres der på Matisses gentagelse af samme motiv i serier og par, mens han systematisk varierede farver og udtryksformer.
Udstillingen er organiseret i samarbejde med Centre Pompidou, Paris, og The Metropolitan Museum of Art, New York.

Copenhagen Jazzfestival
Også i år er der mulighed for at nyde Copenhagen Jazzfestival på museets Scene. Den officielle åbning af Jazzfestivalen sker 6. juli kl. 15 på Statens Museum for Kunst til tonerne af Vijay Iyer Trio fra USA. I løbet af festivalen indtager musikerne Dodebum, Maria Laurette Friis & Eivind Lønning (DK/NO), Stefan Pasborg / Carsten Dahl Duo (DK), Lundin/Danemo Kvintett (DK/SE) og Susi Hyldgaard Trio “Dansk” - feat. Johannes Enders (DK/DE) Statens Museum for kunst.
Se programmet for Jazzfestivalen.

For yderligere oplysninger:

Mette Amalie Damkjær
Kommunikationsmedarbejder
E mette.damkjaer@smk.dk
T +45 3374 8423

  • Af:
  • 12.jun.2012
Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo