Presse
Museets facade på en sommerdag

I sommerferien summer SMK af kreative aktiviteter og omvisninger for både børn og voksne.

Det sker | 3.jun.2013

Sommerferie på SMK

Sommerferien på SMK står i blomsternes og børnenes tegn. Børnenes Værksted bugner af sjove materialer, der bare venter på at blive forvandlet til blomstermalerier, selvportrætter eller monstre i modellervoks. Og hver søndag inviterer vi på en gratis børneomvisning. Samtidig står den aktuelle udstilling Blomster og Verdenssyn i fuld flor.

Sommerferie i Børnenes Værksted
Børnenes Værksted har åbent tirsdag-søndag kl. 10-30-16.30 i hele sommerferien. Et besøg i vækstedet koster 45kr per deltager. Temaerne skifter hver uge:

Flower Power (Uge 27)
Der er blomster på bordet i Børnenes Værksted. Så der skal tegnes, males og klippes blomsterbilleder og laves blomsterskulpturer.

Portrætter (Uge 28)
Vi maler portrætter og laver skulpturelle portrætter. Portrættet kan være af din far, af dronningen eller af dit kæledyr. Kom og lav et portræt, som ingen andre nogensinde har lavet.

Det eventyrlige
(Uge 29)
Flyvende heste, farlige monstre, hekse, superhelte og smukke elvere. Vi maler, tegner og laver fabeldyr og eventyrvæsner i modelervoks.

Rundt om skulpturen
(Uge 30)
I denne uge har vi skulpturer på programmet. Vi har masser af sjove materialer, som kan forvandles til skulpturer. Gips og træuld kan blive til en høne eller måske en kanin, og vi har bunker af ler, som kan blive til lige det, du ønsker.

Fra den store verden (Uge 31)
Du har sikkert mange minder fra små eller store rejser. Vi maler billeder af smukke steder fra nær og fjern. Vi bygger skibe, der sejler og raketter, der flyver til ukendte galakser.

Sort/hvid eller farve? (Uge 32)
Skal dit kunstværk være sort/hvidt, eller skal det være i farver? Det er det store spørgsmål i denne uge. Vi maler, tegner, laver skulpturer og små tryk. Inspirationen til denne uges kunstværker henter vi i vores samling af 700 års kunst.
Læs om aktiviteterne i Børnenes Værksted

Omvisninger i børnehøjde

Hver søndag kl. 13-14 inviterer vi børn i følge med voksne på en børneomvisning. Der bliver rig mulighed for at slippe fantasien og nysgerrigheden løs, når vi sammen går på opdagelse i kunstens spændende fortællinger. Billetter hentes i Informationen fra en halv time før start.
Læs børneomvisningerne.

Omvisninger i museets highlights
Oplev museets allerstørste highlights i en omvisning, der tager dig igennem kunstens fascinerende historie. Omvisningerne er på engelsk.
Læs om omvisningerne Highlights

Blomster og Verdenssyn: udstilling, gratis omvisninger og kreativt tegnerum
Udstillingen viser en frodig parade af 200 års blomsterbilleder og byder på en sanselig vandring i blomsterverdenens mangfoldighed. Samtidig graver udstillingen et spadestik dybere og viser, at et billede af en blomst er et billede af tiden.
Læs om udstillingen

Hver søndag fra kl. 15-16 kan du komme med på en gratis omvisning i udstillingen. Her vil du opleve både de velkendte og sjældne eksotiske blomster, samt de helt underlige, som du aldrig har set før. Vi undersøger også, hvordan kunstneres gengivelser af blomster er påvirket af historien og det herskende verdenssyn. Billetter hentes i Informationen fra en halv time før start.
Læs om omvisninger i Blomster og Verdenssyn

Giv los for kreativiteten i udstillingens tegnerum. Omgivet af både blomstermalerier og friske blomster kan du prøve kræfter med blomstermaleriet og lære af blomstermalernes metoder. 
Læs om tegnerummet

Spis blomster i Caféen
Køkkenchefen i Caféen har haft næsen i museets blomstermalerier og krydret menukortet med blomsterretter- og desserter. I sommerferien kan du blandt andet nyde en frokostret med blomsten jomfru i det grønne.

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo