Presse

© Palle Nielsen: Nødebro. Medmennesket, 1956. 

Det sker | 7.sep.2012

Statens Museum for Kunst genopliver 1950'erne

Statens Museum for Kunst går retro, når museet i samarbejde med kulturfestivalen Golden Days spoler tiden tilbage til 1950'erne. På Statens Museum for Kunst kan du i den anledning opleve Zetland Live-magasin, hvor Uffe Elbæk, Gertrud Højlund og Niels Barfod med flere optræder på slap line, når de diskuterer kunstens rolle i samfundet i et farverigt sceneshow med musik og billeder. Derudover er der spændende ekspertforedrag, særomvisninger og flotte kunstfilm alt sammen med fokus på 1950'erne.

Zetland Live-magasin
Oplev kulturminister Uffe Elbæk, radiovært Gertrud Højlund, forfatter Niels Barfod, musiker Kristian Leth og litteraturanmelder Lars Bukdahl, når de blandt mange andre deltager i Zetland Live. Sammen tager de publikum med tilbage til 1950’ernes kunst- og litteraturdiskussioner, når Zetland Live indtager Statens Museum for Kunst. Zetland Live er et journalistisk sceneshow, der forener journalistiske historier med musik, debat, billeder og lyd og forvandler dem til farverige sceneshows.

Tid og sted: 14. september. Scenen kl. 20-22
Pris: 75 kr. Begrænset antal pladser.

Ekspertforedrag
Museets forskere går tæt på datidens store kunstnere som Henry Heerup og Svend Wiig Hansen i en række foredrag. Kom blandt andet helt tæt på Palle Nielsens grafiske værker i kobberstikssamlingens studiesal eller oplev 1950'ernes politiske situation gennem Asger Jorns malerier.

Særomvisninger
Ta' med på én af vores spændende omvisninger. Vi går på jagt i den nyophængte samling og genopdager de vigtigste tendenser inden for dansk kunst under og efter Anden Verdenskrig. Se hvordan den farverige kunst blev en kommentar til 50érnes fastelåste koldkrigs samfund. Du finder de store værker af kunstnere som Asger Jorn, Egil Jacobsen, Ejler Bille samt Richard Mortensen og Robert Jacobsen. Omvisningerne er gratis.

Golden Days kulturfestival
Golden Days præsenterer hvert år en festival i København og forstæderne med fokus på en kulturhistorisk periode. Formålet er hver gang at spejle og aktualisere historien i nutidens optik. I år handler festivalen om 1950'erne. Med 400 arrangementer breder Golden Days-festival sig ud over hele København og forstæderne. Der er debatter, asfaltballer, drive-in biografer, koncerter, desperate husmødre, farlig ungdom og børnearrangementer.

For yderligere oplysninger og pressefotos

Statens Museum for Kunst Presseassistent
Else Svensgaard
E else.svensgaard_@_smk.dk
T +45 3374 8423
M +45 2539 6474

Golden Days
Presseansvarlig
Boline Skovly
E boline_@_goldendays.dk
T +45 35 25 33 65
M +45 29 25 89 59

  • Af:
  • 7.sep.2012
Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo