Presse
Blomster udsnit fra Gottorfer Codex

Johannes Simon Holtzbecker. Iris susiana; Iris florentina (detalje). Fra Gottorfer Codex, 1649-1659

Det sker | Udstilling | 12.dec.2012

Statens Museum for Kunst i 2013: Blomsterbilleder, børneudstilling og byggeplads

SMK står i fuldt flor, når forårets store særudstilling "Blomster og Verdenssyn" viser en overdådig parade af blomsterbilleder. Læs også om børneudstillingen "Frihed" og om det nye samarbejde Parkmuseerne samt moderniseringen af Museumshaven og museets indgangsparti.

Nytårskur
20.01.13 / gratis

Traditionen tro inviterer SMK til nytårskur. Her præsenterer museets direktør Karsten Ohrt sammen med museets inspektører næste års udstillingsprogram. Det sker søndag den 20. januar. Gratis adgang.

Blomster og Verdenssyn
22.03.13 – 20. 10.13 / entré

Træd ind i en idealhave med en vrimmel af farverige blomster, når forårets store særudstilling viser en frodig parade af 200 års blomstermalerier. Med godt 300 værker byder udstillingen på en sanselig vandring i blomsterverdenens mangfoldighed, og samtidig graver den et spadestik dybere og viser, at en blomst ikke bare er en blomst. Blomstermaleriet har altid været under forandring. Med fokus på 1600- og 1700-tallets rigt varierede blomstermaleri går udstillingen tæt på, hvordan kunstnernes sirlige gengivelser af blomster, frugt og planter er påvirket af historien, og hvordan genren fra én tid til en anden er betinget af det herskende verdenssyn. Udstillingen dykker ned i en periode, hvor mennesket stod på tærsklen mellem en symbolsk og en videnskabelig måde at betragte verden på, og kaster lys over de spor, det satte i det tyske, flamske og hollandske blomstermaleri.

Åbning af Parkmuseerne - nyt museumskvarter i København
Marts 2013

Til marts lanceres Parkmuseerne, der er et samarbejde mellem SMK, Davids Samling, Statens Naturhistoriske Museum, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot og Filmhuset. Samtlige syv kulturinstitutioner markerer museumssamarbejdet med udstillinger og begivenheder, der har blomster som omdrejningspunkt. Samarbejdet giver besøgende og parkgæster friere og nemmere adgang til de bedste kulturtilbud, der alle ligger omkring Kongens Have og Østre anlæg i København.

Ny Museumshave - første spadestik
I årets begyndelse tager SMK de første spadestik til byggeriet af en ny museumshave. Den nuværende barokinspirerede have, der med sine 7.500 m² har omtrent samme størrelse som Rådhuspladsen, skal forvandles til et levende, rekreativt område med græsklædte øer, store træer, bugtede stier og bedre passage til Østre Anlæg. Samtidig med omlægningen går SMK i gang med byggeriet af et nyt indgangsparti, der giver forbedret tilgængelighed til museet.

Børneudstilling: Frihed
September 2013

Den verdensberømte, danske filosof Søren Kierkegaard fylder 200 år. Det fejrer SMK bl.a. med børneudstillingen "Frihed." Med markante værker udfordrer udstillingen børns fantasi og tankelyst til at udforske frihed, som Kierkegaard gjorde det.

x-rummet
15. 11.13 – 16. 03.14 / gratis
x-rummet er SMK's eksperimenterende scene for samtidskunst. Her iscenesætter fremadstormende og toneangivende danske og internationale kunstnere helt nye værker skabt særligt til x-rummet. Efterårets kunstner i x-rummet offentliggøres på www.smk.dk til foråret.

For yderligere oplysninger
Presse- og marketingassistent
Else Svensgaard
E else.svensgaard_@_smk.dk
T +45 3374 8423
M +45 2539 6474

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

  • Af:
  • 12.dec.2012
Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo