Presse

©

Bag om | 11.jun.2012

Statens Museum for Kunst vinder en af Europas største museumspriser

Statens Museum for Kunst hædres med den største museumspris i landet og én af de største i Europa. Ved uddelingen af Bikubenfondens Museumspriser her i eftermiddags modtog Statens Museum for Kunst Den Danske Museumspris på 500.000 kr. for sine forsknings- og formidlingsstærke præsentationer af museets samlinger af 700 års kunst.

SMK vinder Den Dansk Museumspris 2012
Bikubenfondens museumsfaglige jury har netop tildelt Den Danske Museumspris 2012 til Statens Museum for Kunst. Det er 11. gang, at den store museumspris på 500.000 kr. uddeles, og det er første gang, at Statens Museum for Kunst modtager den. Prisen gives for betydende og kvalitetsbetonede initiativer og er øremærket til at fortsætte nytænkningen med videreudvikling af de allerede prisbelønnede initiativer eller igangsætning af nye initiativer.
Læs mere om Bikubenfondens Museumspriser .

Revitaliseringen af 700 års kunst hædres
Ved prisuddelingen i eftermiddags begrundede formanden for Bikubenfondens museumsfaglige jury, Charlotte Sabroe årets pris med følgende ord:

"Statens Museum for Kunst modtager i 2012 Den Danske Museumspris for sin overbevisende indsats for at revitalisere samlingen såvel fagligt-forskningsmæssige som formidlingsmæssigt. I nyophængningen og gentænkningen af den permanente samling, hvis sidste etape netop er indviet, er det på forbilledlig vis lykkedes at få disse forskellige hovedområder til at gå op i en højere enhed."
Læs om museets samlinger og nye samlingspræsentationer .

Museumsdirektør Karsten Ohrt siger:
”Vi er glade for netop denne pris, fordi den gives for den dybe faglighed hele vejen rundt i museumsarbejdet. Vi har styrket den kunstfaglige profil på museet. Vi er nået langt på det digitale område og har gået nye veje med vores formidling. Vi har stræbt efter at åbne op og skabe et generøst museum. Den fornemme pris motiverer os i den grad til at forsætte kursen.”

Dagens store prisuddeling foregik på Statens Museum for Kunst, hvor kulturminister Uffe Elbæk overrakte Bikubenfondens nyindstiftede Publikums Museumspris til Roskilde Museum.

Læs pressemeddelelsen om Bikubenfondens Museumspriser 2012 .


For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Jakob Fibiger Andreasen
Presseansvarlig
E jakob.fibiger@smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Bikubenfonden
Trine Gammelgaard
Kommunikationschef
E tg@bikubenfonden.dk
T +45 3377 9381
M +45 6091 9678

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo