Presse

©

Det sker | 3.jun.2010

SUICIDE - Alan Vega og Martin Rev på Statens Museum for Kunst

artFREQ. og Statens Museum for Kunst præsenterer Suicides liveopførsel af deres første album i kronologisk rækkefølge. Alan Vega og Martin Rev opfandt begrebet punk før alle andre og har med deres synth pop influeret flere generationer af musikere. Muligheden for at optræde på Statens Museum for Kunst ansporede bandet til en sidste opførsel af deres første album i en række koncerter begrænset til København, London og New York.

Bandet
Suicide blev dannet i New York i 1971 af Alan Vega og Martin Rev. Flere år før alle andre præsenterede de koncerter under betegnelsen Punk Music. Revs minimalistiske og hypnotiske keyboard-flader og Vegas neo-beat tekster fremført i konfronterende sceneoptrædener fremkaldte en stemning af rituel vildskab hos publikum. Berømte og berygtede allerede midt i halvfjerdserne var de en central del af scenen i New York sammen med New York City Dolls, Blondie, The Ramones, Patti Smith og Iggy and the Stooges.

Pladen
Suicides første studielbum med titlen Suicide udkom i 1977 og er et formativt mesterværk. Keyboard baseret synth pop med Vegas intense vokal gør albummet både hypnotisk ørehængende og dissonant udfordrende. Flere af pladens numre er blevet genindspillet af andre kunstnere, og pladen har påvirket bands som Joy Division, Depeche Mode, Nick Cave, Radiohead, R.E.M., Trentemøller og M.I.A. Selv Bruce Springsteen har kraftigt ladet sig inspirere af Suicides numre Frankie Teardrop og Ghost Rider.

Kunsten
Suicides kommende optræden på Statens Museum for Kunsts scene er valgt for at understrege bandets stærke relation til kunstscenen. Mange af deres første performances fandt sted på gallerier og udstillingssteder, og de har altid haft et stort publikum blandt kunstnere og kunstelskere, ligesom Alan Vega også arbejder som kunstner og har lavet trashede lysskulpturer til udstillinger på PS1 og Deitch Projects i New York.

artFREQ. henvendte sig til Suicide med ideen om en koncert på museet og skabte denne sidste chance for at opleve duoen i en sammenhæng, der perspektiverer deres udtryk og historie.

I forbindelsen med koncerten på Statens Museum for Kunst vil Trentemøller opføre et specielt Suicide-inspireret DJ set.

Koncerten er blevet til i et samarbejde mellem artFREQ. og Statens Museum for Kunst.

Tid og sted
Fredag den 27. august 2010, kl. 21.00
Scenen på Statens Museum for Kunst

For yderlige information og pressefotos:

Statens Museum for Kunst
Jakob Fibiger Andreasen
Presseansvarlig / Head of Press
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
jakob.fibiger_@_smk.dk

artFREQ.
Lars Top Galia
M +45 26180395
artfreq_@_gmail.com
www.artfreq.org

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo