Presse

Kærlighedens Triumf fra Helsingør Sommerrevy i 1940

Det sker | Udstilling | Nyt om kunsten | 16.mar.2009

Surrealistisk weekend på Statens Museum for Kunst

Weekenden 21. – 22. marts står i surrealismens tegn på Statens Museum for Kunst. I anledning af den nye udstilling ”Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet!” byder museet på et intensivt program med bl.a. sjældne surrealistiske film, ballet, surreel spoken word, debatter, foredrag og ikke mindst urpremieren på kunstgruppen Ingen Frygts behårede hyldestværker til Freddie. Lørdag aften efter lukketid flytter surrealismen til Den Hvide Kødby, hvor Ingen Frygt har etableret en surrealistisk bar på Karrierebar.

Der bliver rig lejlighed til at komme rundt om og ind i Wilhelm Freddies og surrealisternes univers, når Statens Museum for Kunst blænder op for en surrealistisk weekend i samarbejde med Karrierebar. Både lørdag og søndag er der fuldt program med arrangementer i anledning af den aktuelle udstilling ”Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet!”
De fleste arrangementer er gratis.
Læs mere om udstillingen.
Entré til udstillingen.

Kunstgruppen Ingen Frygt…
… har taget imod museets invitation til at skabe en kunstnerisk kommentar til Wilhelm Freddie. Resultatet, som vises for første gang på Statens Museum for Kunst, er to helt nye, titelløse og umælende værker. En gulvskulptur og et videoværk, hvor et af kunstgruppens mest yndede materialer, nemlig hår, indtager en dominerende rolle i den kunstneriske dialog med Danmarks første og største surrealist. Værkerne er skabt særligt med henblik på Freddies ballet Kærlighedens Triumf og tager form som en art genstridig hyldest til Freddies fabulerende univers, det fysiske, næsten voldelige element i hans kunst samt hans forestillinger om kønnet.
Læs mere om Ingen Frygt.

I museets biograf…
… vises begge dage en kavalkade af surrealistiske film af bl.a. Luis Buñuel, Salvador Dalí, Man Ray, Jan Svankmajer og Wilhelm Freddie. Derudover viser museet en række portræt- og dokumentarfilm om Freddie af bl.a. Per Kirkeby og Jacob Jørgensen.

Søndag er der foredrag om surrealistisk film ved filmekspert og lektor ved London University, Michael Richardson. Richardson er forfatter til bogen Surrealism and Cinema og har desuden skrevet en artikel om Freddies filmkunst til bogen, der ledsager museets aktuelle udstilling.

På museets Scene…
… er det sidste chance for at opleve Marie Brolin-Tanis nyfortolkning af Wilhelm Freddies ballet ”Kærlighedens Triumf” fra 1940.
Læs mere om balletten.

Om lørdagen perspektiveres balletten af et ekspertpanel, som også svarer på spørgsmål fra publikum. Deltagere: Koreograf Marie Brolin-Tani, kostumedesigner Charlotte Østergaard og musik-, kunst- og ballethistoriker Ole Nørlyng. Balletanmelder og forfatter, dr.phil. Erik Aschengreen er moderator.

Søndag er der mulighed for at komme bagom Wilhelm Freddie, når fire personer med et nært forhold til Freddie afholder salon. Deltagere: barnebarnet Cecilie Freddie, galleristen Patricia Asbæk, journalisten og forfatteren Palle Schmidt og kunstnerkollegaen Claus Carstensen. Moderator: Morten Hartkorn.

U.L.K. – unges laboratorier for kunst…
… afholder en surreel omgang spoken word. Performancedigterne Claus Ankersen og Jacob Hallgren krydser verbale klinger i et grænsebrydende, vanvittigt og komplet uforudsigeligt show af smør.

Børnenes Værksted…
… er både lørdag og søndag forvandlet til Surrealistisk Værksted, hvor hele familien prøve kræfter med drømmeagtige skulpturer og frække collager.

På Karrierebar…
… i Den Hvide Kødby fortsætter festen kl. 18-23 lørdag aften. Kunstgruppen Ingen Frygt har sammensat et umuligt musikprogram og udsmykket Karrierebar i dialog med kunstværkerne på stedet. Køkkenet serverer surrealistiske drinks og snacks, og tjenerne og bartendere fuldender tableauet i nye uniformer.
Arrangementet på Karrierebar er støttet af Condi

Derudover byder weekenden på mange andre arrangementer, bl.a. særomvisninger i og foredrag om den aktuelle udstilling ”Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet!”.

For yderligere oplysninger:
Statens Museum for Kunst
Pressekoordinator
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Karrierebar
Peter Kirkhoff Eriksen
M +45 2936 2486
E pe_@_karrierebar.com

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo