Presse

©

Det sker | Udstilling | 14.sep.2011

Tammi Øst i Toulouse-Lautrecs fodspor

I forbindelse med åbningen af udstillingen ”Toulouse-Lautrec. Den Menneskelige Komedie” på Statens Museum for Kunst opfører skuespiller Tammi Øst en helt særlig performance med afsæt i den kontroversielle franske kunstners værker, univers og samtid.

Den står på sang, Zola, can-can og split, når skuespiller Tammi Øst akkompagneret af Benjamin Koppel indtager Scenen på Statens Museum for Kunst. I forbindelse med åbningen af udstillingen ”Toulouse-Lautrec. Den Menneskelige Komedie” har Tammi Øst skabt en helt særlig performance med afsæt i Toulouse-Lautrecs værker, univers og samtid.
Læs om udstillingen.

Sammen med Tammi Øst har Statens Museum for Kunst søgt i gamle tekster og sange fra Toulouse-Lautrecs tid. Og med udgangspunkt i et lille udvalg har Tammi Øst skabt en sammenhæng, der trækker følelser og stemninger ud af tiden, værkerne og deres temaer.

Resultatet kan opleves på museet søndag den 18. september kl. 15. Skuespilleren byder bl.a. på egen gendigtning af og melodi til tekster af Paul Rosario og Maurice Donnay, en dansk oversættelse af La Vie en Rose samt ord og stemninger fra Émile Zolas roman Nana og Alexandre Dumas’ Kameliadamen. Det hele sat sammen i en potpourri, der spænder over hele det teatralske register fra den parisiske forlystelsesverden i slutningen af det 19. århundrede: fra det tragiske og ulykkelige til det bundvulgære og lavkomiske.
Gratis entré.

Kostume er udlånt af Det Kongelige Teater.

For yderligere oplysninger:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Scenekoordinator
Cille Grøndahl Hansen
E cille.hansen_@_smk.dk
T +45 3374 8470

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo