Presse

Mortensen, Richard: Les enfants du raton laveur en ronde autour de la crinière, 1974

Bag om | Nyt om kunsten | 11.okt.2010

To kunstmuseer giver håndtryk

Når Fyns Kunstmuseum slår dørene op til en stor udstilling om dansk-franske kunstnersamarbejder i efterkrigstiden, er det samtidig den første etape i et utraditionelt og omfattende samarbejde mellem museet i Odense og Statens Museum for Kunst. På sigt skal samarbejdet bl.a. resultere i, at Statens Museum for Kunsts righoldige samlinger i langt større udstrækning bliver gjort tilgængelige i Odense.

”Et håndtryk – Dansk-fransk avantgardekunst 1945-1980” hedder den nye udstilling, som åbner på Fyns Kunstmuseum på fredag. Med en række hovedværker af kunstnere som Jean Arp, Jean Dewasne, Robert Jacobsen, Richard Mortensen og Victor Vasarely samler udstillingen Fyns Kunstmuseums markante samling af dansk konkret kunst i dialog med samtidig dansk og fransk avantgardekunst fra Statens Museum for Kunst.

Det er første gang, at de to samlingsområder forenes i en så omfattende fællespræsentation. Og eftersom de to museers samlingsprofiler overlapper og komplementerer hinanden på mange andre felter, giver det særlig mening at udvide forskningssamarbejdet de to institutioner i mellem.

Et vedvarende håndtryk
Samarbejdet vil gøre sig gældende på en række områder over de kommende år. Fyns Kunstmuseum deltager i Statens Museum for Kunsts store digitale og brugerinvolverende satsning ”Kunsthistorier”, som går online i slutningen af året. Samtidig vil det faglige samarbejde løbende udmønte sig i konkrete forsknings- og formidlingsinitiativer til glæde for de besøgende på de to museer.

På længere sigt har Statens Museum for Kunst givet lovning på at langtidsudlåne et stort antal værker fra egne samlinger til museet i Odense. Det er første gang, at nationalgalleriet planlægger at iværksætte en langtidsdeponering af en sådan størrelsesorden til et andet kunstmuseum. Planerne bliver dog først en realitet, såfremt at Fyns Kunstmuseum får realiseret sit ønske om at udvide og forbedre sine fysiske rammer gennem udbygning eller nybygning.

For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Fyns Kunstmseum
Marketingchef
Lene Pedersen
T +45 6551 4616
M +45 2090 1312
E lenp_@_odense.dk

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo