Presse

Det sker | 25.okt.2011

To New York-legender mødes på Statens Museum for Kunst

To bemærkelsesværdige kunstnere krydser spor for første gang, når frontfiguren i kultbandet Throbbing Gristle, Genesis P-Orridge spiller en delvis improviseret koncert til den amerikanske fotograf Nan Goldins skelsættende fotografiske værk The Ballad of Sexual Dependency. Koncerten er led i den kuraterede koncertrække AUDIO:VISUALS under CPH:DOX og er blevet til i et samarbejde mellem dokumentarfilmfestivalen og Statens Museum for Kunst.

Nan Goldin vs. Genesis P-Orridge
10. november kl. 21 (dørene åbnes kl. 20)

Nan Goldins The Ballad of Sexual Dependency bliver hyppigt kaldt et af de vigtigste værker i det moderne fotografis historie. Goldin påbegyndte i 1979 værket, som i dag består af hundredvis af fotografier af hendes nære omgangskreds: venner, kunstnere, bôhemer, divaer og dandies. Projektet går tæt på livets skyggesider og stiller med snapshottets både rå og poetiske billedsprog bl.a. skarpt på AIDS-syge, narkomaner og storbyens skæve og ensomme eksistenser. Selv kalder Goldin The Ballad of Sexual Dependency for en visuel dagbog: ”Nogle gange ved jeg ikke, hvordan jeg har det med en person, før jeg har fotograferet vedkommende. Jeg udvælger ikke folk for at fotografere dem; jeg fotograferer direkte fra mit eget liv. Disse billeder er blevet skabt af relationer, ikke observation.”

To New York-legender mødes
Nan Goldin har selv håndplukket et større udvalg af sine billeder fra The Ballad of Sexual Dependency, som i en fælles performance på Statens Museum for Kunst akkompagneres live af en anden New York-legende, Genesis P-Orridge. Det er første gang, at Goldins billeder møder Genesis P-Orridges transcendente omgang med ord og instrumentering. Et enestående match, som uden tvivl vil understøtte Goldins skrøbelige, smukke og monstrøse billeder på bedste vis. Genesis P-Orridge, som med hjælp fra Bryin Dall og Edward O’Dowd fra bandet Thee Majesty leverer et delvist improviseret livesæt på 45 minutter, gæstede Statens Museum for Kunst i 2009 som frontfigur i det skandaleombruste og nu hedengangne Throbbing Gristle.

Nachtlichte starter ud
Danske Nachtlichte åbner aftenen med coldwave fra Københavns mørke, der med konsekvente analoge elektroniske beats, synthesizerstøj og vrængende guitarer skaber hymner til nattens skabninger.

Tid og sted
Scenen på Statens Museum for Kunst. Torsdag d. 10. november kl. 21 (dørene åbnes kl. 20). Billetpris: 160 DKK. Billetter kan købes på www.cphdox.dk.


For yderligere oplysninger:

Statens Museum for Kunst
Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

CPH:DOX
Presseansvarlig
Marianne Lentz
E marianne_@_cphdox.dk
M +45 2615 4323

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo