Presse

Nyt om kunsten | Det sker | Bag om | 23.maj.2011

Trentemøller, Giana Factory… fortolker billedkunsten

Under overskriften Music Made By Art vil en række danske musikere over det næste halve år gå i clinch med hovedværker fra Statens Museum for Kunsts samlinger. Første skud på stammen er det anmelderroste band Giana Factory, som har skabt helt nye toner til Nicolai Abildgaards billedserie over Niels Klims underjordiske rejse. Resultatet kan eksklusivt høres i museets nye samlingspræsentation "Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900", som åbner 28. maj.

Music Made By Art
Når Statens Museum for Kunst åbner første etape af i alt tre med nye, omfattende præsentationer af museets samlinger, er det med ambitionen om at aktualisere den billedkunstneriske kulturarv. En række af den danske musikscenes mest progressive navne tager nu den udfordring op. Inspireret af hovedværker fra Statens Museum for Kunst vil de skabe helt nye numre, som kan opleves på museet i sammenhæng med de udvalgte kunstværker.

Projektet Music Made By Art hylder inspirationens cyklus og undersøger, hvad der for eksempel sker, når man sætter et klassisk dansk kunstværk til tolkning hos unge danske musikere. Samtidig udspringer projektet af et ønske om at sætte museets samlinger i dialog med andre kunstformer. Hensigten er at kaste nyt lys over kunsten og vise, at den ikke er en historie for sig selv, men at der overalt og på tværs af tid og sted kan etableres sammenfald med de øvrige kunstarter.

Hver måned i det næste halve år vil et nyt nummer få premiere på Statens Museum for Kunst, hvor den musikalske fortolkning kan høres på iPods og iPhones i museets nye præsentationer af samlingerne. Gæster kan rekvirere iPods ved museets billetsalg.

PREMIERE: Giana Factory
Trekløveret Giana Factory indleder i perioden 28. maj til 29. juni med en musikalsk tolkning af Abildgaards kendte billedserie over Ludvig Holbergs samfundssatiriske roman Niels Klims underjordiske Rejse.

"Vi kan godt lide idéen om at lade sig inspirere af kunst til at skabe ny kunst på tværs af kunstformer. Det ligger ikke langt fra den måde, vi normalt arbejder med vores musik. Vi bliver ofte inspireret af billeder, historier og film, og man kan beskrive vores arbejdsproces som en slags collage af lag af fragmenter af historie, stemninger og lyde. Vi har valgt at fortolke Abildgaards billeder over Holbergs satiriske roman, der går i kødet på de politiske forhold i Danmark i slutningen af 1700-tallet. At Abildgaards malerier i forvejen er inspireret af Holbergs tekst, synes vi er interessant. Vi håber at det kan inspirere andre til at lade sig inspirere, samarbejde, sample, dele, videreudvikle og bygge bro imellem kunstformer,” udtaler Giana Factory.

7 musiknavne
Efter Giana Factory vil Music Made By Art sætte følgende musiknavne i stævne med billedkunsten: Stoffer & Maskinen, Kasper Bjørke, Darkness Falls, Turboweekend, Thulebasen og Trentemøller.

Music Made By Art er blevet til I samarbejde med DSB, og det vil bl.a. udmønte sig i en række koncerter i S-togene i forbindelse med lanceringerne af de nye numre.


For yderligere oplysninger:

Susanne Rydahl
Marketingansvarlig
M +45 2284 8141
E susanne.rydahl_@_smk.dk

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo