Presse

Throbbing Gristle

Det sker | Nyt om kunsten | 20.maj.2009

VERDENSPREMIERE: Throbbing Gristle og Cerith Wyn Evans – live på Statens Museum for Kunst

Den eksklusive koncertperformance med Throbbing Gristle bliver nu akkompagneret af den internationalt anerkendte billedkunstner Cerith Wyn Evans. Evans’ nye kunstfilm er skabt særligt til Throbbing Gristle og får verdenspremiere ved koncerten på Statens Museum for Kunst d. 19. juni. Det er i øvrigt Throbbing Gristles første optræden i Skandinavien, siden det berygtede og legendariske avantgarde ensemble blev dannet i London i 1975. Begivenheden er arrangeret af artFREQ. i samarbejde med Statens Museum for Kunst.

Den walisiske og internationalt anerkendte billedkunstner Cerith Wyn Evans (f. 1958) akkompagnerer Throbbing Gristle på billedsiden, når de gæster nationalgalleriet d. 19. juni. Cerith Wyn Evans deltager selv personligt i koncertbegivenheden, hvor han viser sin seneste kunstfilm The Sky Is as Thin As Paper Here, som kunstneren har skabt særligt til lejligheden.

Cerith Wyn Evans’ konceptuelt baseret kunst tager udgangspunkt i en række forskellige medier, bl.a. installation, skulptur, fotografi, tekst og ikke mindst film. Hans værker er ligesom til koncerten med Throbbing Gristle ofte stedsspecifikke og skabt til særlige begivenheder eller rum. Evans er uddannet ved Saint Martin’s School of Art og The Royal College of Art i London, og han har udstillet en række steder, bl.a. ved Venedig Biennalen, Documenta i Kassel, Frankfurter Kunstverein og Museum of Fine Arts i Boston.

En unik koncertbegivenhed
Throbbing Gristles koncertperformance på Statens Museum for Kunst er deres første optræden i Skandinavien. ”Throbbing Gristle er kendte for deres notoriske kunstneriske kompromisløshed, og det er derfor med en uhyre lav frekvens, at de afholder koncerter. De har i snart 35 år blot optrådt 15 gange uden for England, og selv med de få koncerter i USA i april må det betegnes som en mindre sensation, at det er lykkedes os at få dem til København som det første sted i Skandinavien,” siger Lars Top-Galia fra artFREQ.

Industrial Music
I lighed med deres samtidige i The Sex Pistols tiltrak Throbbing Gristle fra starten en voldsom men også fordømmende mediebevågenhed med skandaleoverskrifter ikke mindst takket være deres kontroversielle sceneoptrædener samt bandmedlemmernes identitetseksperimenter, hvilket bl.a. har involveret en række kønsskifteoperationer.

Hvor punkmusikken primært kommunikerede via musikscenen, har Throbbing Gristles udgangspunkt utvetydigt været kunstscenen med referencer til Musique concrète, Fluxus, performance kunst, elektronisk musik, Krautrock og kompositorisk støjmusik.

Throbbing Gristle anerkendes også for at have grundlagt og defineret den kunstmusikalske genre Industrial Music, ligesom de grundlagde det banebrydende independent pladeselskab Industrial Records.

100 % originalt line-up
Throbbing Gristle stiller i den stærkest mulige opstilling på Staten Museum for Kunst, nemlig med samtlige fire af de oprindelige medlemmer: Genesis P-Orridge, Cosey Fanni Tutti, Peter "Sleazy" Christopherson og Chris Carter.

Throbbing Gristle har tidligere optrådt på kunstinstitutioner som Tate Modern og ICA, og det var deres klart formulerede ønske, at deres hidtil eneste optræden i Skandinavien skulle foregå på Statens Museum for Kunst i København.

Tid og sted
Statens Museum for Kunsts store Scene d. 19. juni kl. 22. Billetter købes via BILLETnet.dk (få billetter tilbage).


Mere information
Throbbing Gristle official
Biografi
Industrial Records
Official MySpace
Brainwashed

For yderligere oplysninger:
Pressekoordinator

Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

artFREQ.
Lars Top-Galia
M +45 2618 0395
E artfreq_@_gmail.com
W www.artfreq.org

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo