Presse

Hen over sommeren kan du udfordre dig selv med papir og blyant i SMK's nye tegnerum.

Det sker | 23.jun.2017

5 fif til kunstfix i din ferie

Bzzz. Kunsten summer hele sommeren på SMK. Hvad enten du er til tegneudfordringer, kreativ familiehygge, kongelig propaganda fra 1500-tallet eller samtidskunst i gigantisk skala.

1. Sommereksperimenter i Børnenes Værksted
I sommerferien bliver der sprøjtet, bygget, foldet, hamret og klippeklistret i værkstederne på SMK. Børn og familier kan komme forbi og lave vilde kunsteksperimenter. Du kan eksempelvis bygge dit eget lille wunderkammer med alverdens ting fra nær og fjern, tegne et portræt eller kreere en kunstbog. Nyt tema hver uge. 

Uge 26 - 31 kl. 11.30 – 16.30. Entré: 30 kr per deltager + entré

2. Børneomvisninger om wunderkammere og rejseglade kunstnere
Alle søndage i sommerferien kan familier tage med på en omvisning fyldt med overraskelser. Vær med, når vi viser rundt i museets wunderkammere, finder museets hemmelighedsfulde portrætter og går i hælene på rejseglade kunstnere. 

2., 9., 16., 23. & 30. juli kl. 13 - 13.45. Gratis, når entréen er betalt

3. Nyt tegnerum
To mænd i brydekamp, en diskoskaster og en kæmpe finger poserer i SMK’s nye tegnesal. Alle er velkomne til at komme og tegne løs i salen. Tegnesalen ligger smukt placeret ud til Østre anlæg med masser af lys og højt til loftet. Der er både tegneunderlag, papir og blyanter til rådighed.

Åbent tirsdag - søndag i museets åbningstid. Gratis, når entréen er betalt

4. Omvisninger på engelsk
Kender du nogen, der gæster SMK fra udlandet hen over sommeren? Så tag dem med på SMK, hvor vores omvisere hver søndag guider til et udvalg af museets største kunstperler. Man får også et indblik i museets historie og kunstsamlingen, der går helt tilbage til 1500-tallet, hvor de danske konger, der begyndte at samle på kunst.

2., 9., 16., 23. & 30. juli kl. 12 - 12.50 Gratis, når entréen er betalt

5. Fire særudstillinger – fra Christian II til en monumental motorvejsbro
Sommeren byder også på hele fire særudstillinger: 
Nordic Highlights viser vi museets bedste nordiske kunstværker . I Magt og afmagt. Christian II’s billedpolitik kan man blive klogere på en af Danmarks mest fascinerende konger. I x-rummet tårner en gigantisk motorvejsbro, skabt af den anerkendte engelske samtidskunstnerMark Leckey.
Og endeligt udforsker vi i udstillingen Ufortalte Historier Danmarks fortid som kolonimagt gennem en lydcollage med forskere, billedaktivister og kunstnere. 

DOWNLOAD PRESSEFOTOS HER

For yderligere kontakt:

Astrid Boye Wiik 
Kommunikationsmedarbejder
astrid.wiik_@_smk.dk
Tlf: 25527278

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo