Presse

Frederik Bille Brahe. Foto: SMK / Nikolai Linares

Det sker | 19.feb.2018

Frederik Bille Brahe åbner nyt internationalt spisested på SMK

Med Kafeteria får Statens Museum for Kunst et spisested, der skal være med til at sætte en ny standard for mad på museer. Caféen er indrettet i samarbejde med den internationalt anerkendte kunster Danh Vo, der lige nu udstiller på Guggenheim i New York.

Til marts åbner Frederik Bille Brahe Kafeteria på Danmarks nationalgalleri. Det nye spisested kommer til at ligge ved hovedindgangen og kan besøges uden, at man betaler entré til museet. Caféen er en vigtig milepæl i SMK's ambition om at invitere flere indenfor på museet.

Kafeteria er, som navnet indikerer, et cafeteria, og restauratør Frederik Bille Brahe har i tæt samarbejde med kokken Jakob Kjær udviklet et køkken, hvor der laves mad ud fra enkle principper til en rimelig pris. De har fokus på kvalitet og årstidens lokale råvarer samt et ønske om at være 100 pct. økologisk. Med eget bageri vil der også være et stort udvalg af hjemmelavede kager og friskbagt brød.


Efter en karriere på forskellige gourmetrestauranter åbnede Frederik Bille Brahe Café Atelier September i 2014 og skabte sidste år den populære Apollo Bar & Kantine på Kunsthal Charlottenborg i København.


”Sammen med Frederik Bille Brahe og Danh Vo vil vi på SMK sætte en ny standard for madoplevelse og cafémiljø i museumsrummet. Kafeteria skal være stedet, hvor museets gæster og de, der bare kommer for at spise eller drikke kaffe, kan få en oplevelse, der emmer af den ånd, den historie og den samling, som findes her,” siger direktør for SMK, Mikkel Bogh.


Italienske gør-det-selv møbler og japanske lamper
Ambitionen med det ny spisested er at skabe synergi mellem mad og kunst. Derfor er Kafeterias design udviklet i samarbejde med den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo, der i øjeblikket udstiller på Guggenheim i New York og til efteråret på SMK.


Danh Vo er optaget af historien bag designet og kunstværket, og til SMK har han blandt andet valgt den italienske designer Enzo Maris “gør-det-selv” møbler. For at gøre design lettere tilgængeligt for flere mennesker, udviklede Enzo Mari i 1970'erne et koncept for sine møbler, der gør det muligt selv at samle dem og anvende prisvenlige materialer.


På gulvet i Kafeteria er lagt nye brede Dinesen GrandOak egetræsplanker, og Poul M. Volthers velkendte tremmestol fra 1956, J46, vil også være en del af interiøret sammen med Nanna Ditzels (1923-2005) Trisse stol. Belysningen består af lanterneinspirerede lamper lavet af den japansk-amerikanske kunstner og billedhugger Isamu Noguchi (1904-1988), der er kendt for sine skulpturelle møbler og lamper.

Åbningsreception 21. marts, klokken 17-20.
Alle er velkomne.

Businessarrangementer
Kafeteria leverer også skræddersyede menuer til virksomheder, der ønsker at afholde events på SMK. Frederik Bille Brahe og hans hold vil i samarbejde med danske og internationale samarbejdspartnere sørge for gastronomiske oplevelser af international gourmetstandard til museets businessarrangementer.


Brunch & aftensmad
Hver lørdag og søndag vil der være brunch i Kafeteria, og i forbindelse med SMK Onsdag vil der være mulighed for både at spise aftensmad i caféen eller købe take away med hjem.


Kafeterias hold
Køkkenchef Jakob Kjær (Admiralgade 26 og Manfreds)

Restaurantchef Rikke Mie Bygmann (Relæ, Geranium og Saturne i Paris)

Kaffechef Klas Rehn (The Corner og Koppi)


Åbningstider
Mandag lukket

Tirsdag-søndag: 11-16.45

Onsdag: 11-19.45


Fra 1. marts kan menukortet ses på
smk.dk
Følg Kafeteria på Instagram på kafeteria.smk


Kafeteria er realiseret med støtte fraFor mere information, kontakt venligst:

Karen Ormstrup Søndergard
Presseansvarlig
+45 2552 7203
kos_@_smk.dk

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo