Presse

Foto: Frost Festival / Malthe Ivarsson (beskåret)

| 9.feb.2018

Frostklar fredag på SMK

Musik, venue og lys er hjørnestenene i den årlige februar-festival Frost. Fredag 9. februar kommer lyset og lyden til at flyde fra Statens Museum for Kunst, når museet i samarbejde med festivalen inviterer til årets første SMK Fridays, som handler om kunstneriske processer.

Når mørket falder på 9. februar vil en omrejsende lysinstallation oplyse SMK’s museumshave. Indenfor vil den eksperimenterende pianist Tom Rogerson fra London først spille en synth-koncert omringet af gulderalderkunstens kroppe og senere en flygel-koncert på museets store scene. Begge koncerter bliver improviseret over et elektronisk forlæg skabt i samarbejde med ambient-legenden Brian Eno.

Begge koncerter er en enestående mulighed for at få indblik i Tom Rogersons improvisationsmusik og kunstneriske proces. Og netop kunstneriske processer er temaet for årets første SMK Fridays, som er et samarbejde mellem Frost Festival og SMK.

Hele aftenen bliver det muligt at udforske kunstneriske processer gennem både musik, art talks, virtual reality, eksperimenterende performances og i SMK’s to nye udstillinger Art in the Making og Ursula Reuter Christiansen: SKARPRETTEREN, som denne aften holder gratis særåbent.

Det sker også:

  • En pop-up virtual reality-udstilling i samarbejde med Khora Contemporary.
  • Art talks om et af de vigtigste værker i dansk feministisk kunst: Skarpretteren.
  • Stedsspecifikke installationer og performances i samarbejde med FSK - Foreningen for Samtidskunst.
  • Mulighed for selv at prøve kræfter med den kunstneriske proces i museets værksted.

Som altid er der mulighed for at købe drinks, øl og håndholdt mad i Skulpturgaden, som også bliver fyldt med musik fra Frost festivalens lysterapibar, som er kurateret af bl.a. Kasper Bjørke og Martin Kohlstedt.

Program og mere information om SMK Fridays

For yderligere information, kontakt venligst:
Ayoe Torbensdóttir
Kommunikationsproducent
M: ayoe.torbensdottir_@_smk.dk
T: +45 2552 7205

Karen Ormstrup Søndergaard
Presseansvarlig
M: kos_@_smk.dk
T: +45 2552 7203

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo