Presse

Det sker | 17.aug.2017

Kulturmødet Mors: Find indre ro sammen med Unges Laboratorier for Kunst

SMK inviterer til kulturpolitisk meditation og dartturnering på Kulturmødet på Mors. Det er museets unge i ULK – Unges Laboratorier for Kunst, der forsøger at starte en samtale mellem Kulturmødets gæster om kulturpolitik.

Hver onsdag bliver SMK indtaget af ca. 20 unge mellem 15 og 25 år, som arbejder frivilligt på museet med brugerindragende projekter i ULK – Unges Laboratorier for Kunst. Tidligere har ULK udsmykket både stofindtagelsesrum og metrohegn i København, og nu sætter de kulturpolitik og fremtidens museum på dagsordenen på årets Kulturmøde på Mors.

For hvordan kan det være, at hver anden dansker peger på kulturområdet, hvis der skal findes besparelser i samfundet? Og hvorfor har danskerne så svært ved at forholde sig til de forskellige kulturpolitiske retninger og deres betydninger? Hvad kan man bruge kunst til – og hvordan skaber kunsten en sammenhængskraft?

ULK vil på en karikaturlignende facon tage disse store spørgsmål op i en række kulturpolitiske meditationsseancer og dartturneringer:

Kulturpolitisk Meditation
Gennem kulturpolitisk meditation inviterer ULK Kulturmødets gæster til at revurdere deres selvindsigt og fælleskulturelle identitet.

ULK vil fungere som kunstmeditationsguider og gennem megafon og lydcollage bliver deltagerne introduceret til, hvordan samtalen om de forskellige politiske retninger inden for kulturpolitik, og konsekvenserne af samme, kan foregå mellem du og jeg.

Kulturpolitisk Dartturnering
Gennem inspiration fra idræts- og foreningslivet, vil ULK styrke det folkelige fællesskab. Kulturmødets gæster kan deltage i en dartturnering og skyde med pile efter elitære, nationale, sociale og liberale motiver i medbragte kopier af kunstværker fra SMK. Undervejs vil deltagerne skulle tage stilling til spørgsmål om kulturpolitik gennem de handlinger, de foretager sig i spillet. 

Praktisk
Hvor: Kulturmødet Mors, 25. august, kl. 16-20 (gratis) og igen i København på Code Art Fair, 2. september kl. 11-18 (gratis).

Mere om arrangementet på Kulturmødet Mors

Mere om ULK på Code Art Fair

For yderligere information, kontakt venligst:
Louise Springborg
Interaktionsdesigner, SMK
Telefon: +45 5082 0609
E-mail: louise.springborg_@_smk.dk

Karen Ormstrup Søndergaard
Presseansvarlig, SMK
Telefon: +45 2552 7203
E-mail: kos_@_smk.dk
Om ULK – Unges Laboratorier for Kunst
ULK er SMK's community for unge mellem 15 og 25 år. Museets unge frivillige arbejder med brugerinddragende projekter i tæt samarbejde med museets ansatte.

ULK fungerer som facilitatorer for formidling af kunst i alle afskygninger, og de er i kraft af dette vigtige forandringsagenter for SMK.

ULK skaber uvurderlige relationer både gennem modige, eksperimenterende projekter internt med formidlere, kunstnere, kuratorer og interaktionsdesignere – og gennem samarbejder med eksterne kreative miljøer på festivaler, digitale platforme og i byens rum.

ULK arbejder for at formidle kunst og er i kraft af deres rolle optaget af, hvilken betydning kunst kan have i forskellige sammenhænge på tværs af befolkningsgrupper.

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo