Presse

For børn | Det sker | 13.mar.2018

Påske for børn på SMK: Farvelade, farveglæde – og Matisse!

Statens Museum for Kunst har en af de største Henri Matisse-samlinger uden for Frankrig. Det fejrer vi i påsken, hvor vi med den franske mester som inspiration slipper farverne løs på museet.

Hver dag kan man tage med på en børneomvisning, eksperimentere med farver i Børnenes Værksted og besøge Kafeteria: Museets spritnye café.

Børnenes Værksted: Farvens kraft
Hvad sker der, når man blander sin yndlingsfarve med sin hadefarve? I påsken sætter vi fokus på en kunstner, der altid slap farverne fri i sine malerier: Henri Matisse.

I Børnenes Værksted kan man lade farverne tale gennem maling, papirklip og farverige skulpturer. Museets kyndige huskunstnere står klar til at hjælpe.

Anbefalet alder: + 3 år
Datoer: 27. marts – 2. april kl. 11.30 – 16.30
Pris: 30 kr. + entré

Børneomvisning: Farveglæde
Orange, blå, pink, grøn og alle de andre farver! Hver dag i påsken inviterer vi på omvisninger i børnehøjde, hvor vi undersøger, hvordan kunstnere bruger farver på vidt forskellige måder.

Bemærk venligst, at der er begrænset plads på omvisningen. Man kan tidligst 30 minutter før omvisningen begynder, hente en billet i Informationen.

Anbefalet alder: +4 år
Datoer: 24. og 25. marts, 27. marts – 2. april kl. 13.00 – 13.45
Pris: Entré

Særåbent 2. påskedag
Museet holder åbent 2. påskedag kl. 11-17. På dagen er der mulighed for at udforske særudstillingerne Art in the Making og Ursula Reuter Christiansen: SKARPRETTEREN eller gå på opdagelse i de faste udstillinger, hvor du finder farvespækket fransk kunst, guldalderlandskaber, eksperimenterende samtidskunst og meget mere.

Dato: 2. april kl. 11.00 – 17.00
Pris: Entré

Kafeteria
Hele påsken er der mulighed for at besøge SMK’s helt nye café, Kafeteria, hvor man kan lade sig friste af lækre kager, nybagt brød og gode ingredienser.

Bag caféen står restauratør Frederik Bille Brahe, der sammen med kok Jakob Kjær har udviklet Kafeterias køkken. I Kafeteria fokuserer de på gode ingredienser, kvalitet, årstidens råvarer og økologi og med eget bageri kan man altid regne med et stort udvalg af hjemmelavede kager og friskbagt brød. 

Kafeteria ligger lige indenfor museets hovedindgang og er gratis at besøge.

Kafeteria er åben i museets åbningstid.

>>Se pressefotos<<

For yderligere information, kontakt venligst:
Astrid Boye Wiik
Kommunikationsmedarbejder
astrid.wiik_@_smk.dk
Tlf: 25527278

Michael Hansen
Værkstedsansvarlig
michael.h_@_smk.dk
Tlf: 25527187

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo