Presse

Det sker | 10.aug.2017

SMK Fridays: Din kloge fredagsbar er tilbage

Musik, art talks og en salon, hvor du kan få malet ørerne grønne. SMK er klar med en ny sæson SMK Fridays. Denne gang i samarbejde med Cph Art Week og Museet for Samtidskunst.

25. august slår Statens Museum for Kunst dørene op til sæsonens første SMK Fridays med et væld af billeder, ord og toner. I anledning af Cph Art Week slår SMK og Museet for Samtidskunst i Roskilde kræfterne sammen og inviterer til en aften under overskriften Sound & Vision, som udforsker krydsfeltet mellem visuel og auditiv kunst.

Hele aftenen kan man opleve gigantiske totalinstallationer, koncert-performances og kunstværker, hvor lyd og billede mødes og smelter sammen. Som altid vil der også være art talks, drinks, kunstner-dj’s og håndholdt mad.

Kom og få malet dit øre grønt
Den danske fluxus-kunstner og komponist Henning Christiansen udråbte i 1984 året til Green-ear-year. Som en aktion overtog han en hel dag en barberstol i en frisørsalon i Horsens og malede grønne ører på alle, der havde lyst. Det grønne øre er en gestus, der handler om at lytte til naturen og al den lyd, der er derude, som var det musik. I aften kan alle igen få malet et grønt øre at lytte med.

Lydperformance med Felia Gram-Hanssen & Meshes
I 1984 skabte Henning Christiansen partituret Grundtone. Udstyret med to trommesæt, fritstående bækkener og to dansere genopfører og fortolker kunstner og musiker Felia Gram-Hanssen sammen med performancegruppen Meshes denne aften værket.

Koncertperformance med Peter & the Danish Defence

I samarbejde med det danske forsvar har kunstner og musiker Peter Voss-Knude fortolket tidligere udsendte soldaters tanker og oplevelser til popsange, tegninger og videoværker. Denne aften opfører Peter & the Danish Defence en koncertperformance, der bygger på det årelange samarbejde med det danske forsvar og samtaler med soldater.

Under en motorvejsbro
I x-rummet kan man lidt endnu opleve den anerkendte britiske kunstner Mark Leckeys gigantiske motorvejsbro. En totalinstallation, hvor samspillet mellem den enorme fantombro og det specialproducerede lydværk tager dig med på en rejse tilbage til kunstnerens barndomsskjulested. Aftenen igennem er der art talks under motorvejsbroen om, hvordan lyde, ting og billeder kan trigge minder, tanker og følelser.

Street food, bar og museums-is
Som noget særligt vil der til denne SMK Fridays være madvogne og barer i både museets for- og baghave. I Østre Anlæg byder Kødbyens Mad & Marked i samarbejde med Copenhagen Cooking på food talks, musik og kreative smagsoplevelser. Og i Museumhaven er det som sædvanligt muligt at købe mad og drikke. Men SMK Fridays-menukortet har i sensommerens anledning et twist: Den populære SMK-is specialproduceret af Østerberg is.

Og meget mere… bl.a. præsenterer kunstnerne Kasper Vang og Jonas Olesen fra Institut for Dansk Lydarkæologi dj-sets med musik fra Museet for Samtidskunsts lydarkiv og store pladesamling. Og på Scenen vises Christian Marclays videoværk Telephones fra 1995 – et sammenklip af telefonsamtaler fra kendte Hollywood-film. Man kan også være med, når vi i bogstaveligeste forstand hiver originale, kunstneriske idéer op af lommerne og går til kunsten med korte, skarpvinkede art talks.


Hent pressefotosPraktisk information
SMK Fridays: Sound & Vision
25. august kl. 16-22
Gratis

Følg med på Facebook


For yderligere information, kontakt venligst:

Ayoe Torbensdóttir
Kommunikationsmedarbejder
Tlf: 2552 7205
E: ayoe.torbensdottir@smk.dkSMK Fridays er støttet af Bikubenfonden

 

 

 

 

Om SMK Fridays

Syv fredage om året slår Statens Museum for Kunst dørene op efter lukketid og inviterer alle interesserede indenfor til at udforske kunsten i nye rammer.

SMK Fridays foregår i tidsrummet kl. 16-22, er gratis og kræver ingen tilmelding. Programmet varierer fra gang til gang, men der er som regel forskellige art talks i udstillingerne, musik, film e.l. på Scenen og kunstner-DJ’s.

SMK FRIDAYS #28 – 25. august l kl. 16-22
SMK FRIDAYS #29 – 15. september l kl. 16-22
SMK FRIDAYS #30 – 17. november l kl. 16-22

Senest opdateret: 14.dec.2017
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo