Presse

Danser og koreograf Aniara Rodado undersøger sammen med kunstner og fysiker Jean-Marc Chomaz temaet GRØN til SMK Fridays 15. juni.

| 31.maj.2018

SMK Fridays: Vi undersøger temaet GRØN

15. juni inviterer SMK til sæsonens sidste Fridays. Insekterne i museets have får serveret cocktails, der vil blive danset mellem akvarier og gummislanger, og Skulpturgaden kommer til at summe af dyrelyde.

Sæsonens sidste Fridays 15. juni er blevet til i samarbejde med European Society for Literature, Science and the Arts, der er en platform for dialog mellem videnskabsfolk, kunstnere og forskere. Gennem installationer, lydkunst, videoværker, danseperformances, lyseksperimenter og art talks undersøger vi temaet GRØN både i SMK's museumshave, i Østre Anlæg og indenfor på museet.

Denne fredag er der ikke kun tænkt på museets gæster. Museumshavens flyvende beboere kan i Barfly nippe til cocktails med plante- og blomsterekstrakter, og i løbet af aftenen kan alle andre også få smagsprøver. Baren er skabt for at minde os om de insektarter, der forsvinder.

Indenfor bliver plantelivet omsat til en danseperformance omgivet af destillationskolber, sammenfiltrede gummislanger og duften af eukalyptus, man kan tage med på en rejse i en hjemmebygget cykelraket i filmen 'The Goodiepal Equation' eller høre en artist talk ved Christian Schmidt-Rasmussen.

DET SKER OGSÅ:

 • Installation i parkens træer
  I Østre Anlæg kan du gå på opdagelse efter den amerikanske professor Paul Harris’ installation Igneous Ligneous Inosculations sten, der er placeret mellem trægrene for med tiden at synke ind i træet.
 • Lo-fi frog rythms og dyrelyde
  Lyt med, når den australske lydkunstner og komponist Felicity Mangan indtager Skulpturgaden. Med sit arkiv af feltoptagelser, insektsummen, lo-fi frog rhythms og dyrelyde inviterer hun naturen indenfor i aftenens soundtrack.
 • Lydvandring i Østre Anlæg
  Kunstneren Andrea Williams inviterer på en lydvandring i museets baghave, Østre Anlæg, hvor "det grønne” i vores omgivelser undersøges.
 • Kunstens CO2-aftryk
  Tag med på en omvisning, hvor Danielle Siembiedas ”alter-eco” The Art Inspector går helt tæt på en række værker – ikke for at se nærmere på deres motiver, men for at vurdere værkernes, materialernes og tilblivelsesprocessernes bæredygtighed og miljøpåvirkning.
 • Alt det indimellem
  Hele aftenen kan man købe øl, drinks og aftensmad med fokus på gode ingredienser, økologi og årstidens råvarer.
 • Se hele programmet HER


PRAKTISK INFORMATION
Syv fredage om året byder vi til SMK Fridays fra kl. 16-22. SMK Fridays er gratis og åbent for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.SMK Fridays er støttet af

For yderligere information kontakt venligst:


Ayoe Torbensdóttir
Kommunikationsproducent
M: ayoe.torbensdottir_@_smk.dk
T: +45 2552 7205

Karen Ormstrup Søndergaard
Presseansvarlig
M: kos_@_smk.dk
T: +45 2552 7203

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo