Presse

Det sker | 27.jun.2017

SMK x Roskilde: Er kunsten for alle?

Statens Museum for Kunst tager på Roskilde Festival med et hold af internationale kunstformidlere og kunstguides, der står klar til at introducere kunstværkerne i Art Zone og tage en snak om, hvordan kunst kan sparke gang i tanker og følelser.

En regnormeport, kæmpe dræbergobler, 15 jordskulpturer og meget mere. Til Roskilde Festivals Art Zone har en række danske og internationale kunstnere produceret helt nye kunstværker, der på vidt forskellige måder forholder sig til temaerne Equality og Human/Non-human.

Som noget nyt vil der i år stå et korps af kunstguider fra Statens Museum for Kunst klar til at introducere kunsten i Art Zone. Nogle guider er kunstformidlere, andre er sprogskolekursister, der er i gang med at lære dansk gennem forløb på SMK.

På turene præsenterer kunstguiderne værkerne og kunstnerne i Art Zone – og er parate til en snak om natur, krop, lighed, magt, grænser og om, hvordan kunst på mange forskellige måder kan sparke gang i tanker og følelser. Guiderne har både viden om kunst og liv med i bagagen, og de stiller sig til rådighed som samtalepartnere.

En af kunstguiderne, Nigel Austin fra Trinidad, Tobago, forklarer:
”Jeg kommer fra en anden del af verden og med andre erfaringer, så jeg ser måske noget andet i kunstværkerne end en, der er født i Danmark. Jeg er en outsider, men det er konstruktivt”.

Art talks på Roskilde Festival
Tid: 28. juni kl. 18 + 29.- 30. juni og 1. juli. kl. 12, 14 og 16.
Mødested: Art Zone ved 'Regnormeporten'.
Gratis for festivalgæster.

SMK for alle?
SMK skal og vil være for alle. Og på museet arbejdes der på sagen – de seneste år med hjælp fra flygtninge og indvandrere, der ikke er født i Danmark, men nu er her af lyst eller nød. De er alle med til at skabe nye fællesskaber på og udenfor SMK – med kunsten i centrum. I år er de blandt andet kunstguider på Roskilde Festival.


Udsnit af: Gillian Wearing, Self Portrait at Three Years Old, 2004. © Gillian Wearing. Courtesy Maureen Paley, London; Tanya Bonakdar, New York og Regen Projects, Los Angeles

Mere kunst…
Den britiske samtidskunstner Gillian Wearing udstiller på SMK fra oktober. Allerede nu kan man komme tæt på Wearings værker, som ofte handler om familierelationer. SMK tager et af hendes kunstværker med på Roskilde Festival, hvor museet også inviterer på en art talk og en familiemiddag.

Familiemiddag

Hvordan ser din familie ud? Er den regnbue, kerne, bragt sammen på tværs af kulturer eller ingen af delene? I en midlertidigt sammenbragt familie Roskildegæster mødes til en familiemiddag. Der er tale om en leg, hvor 20 gæster skal spille rollerne som familiemedlemmer.
Tid: 29. juni kl. 14-15.

Læs mere og tilmeld dig her

Kunstværk
Oplev også Gillian Wearings kunstværk Trauma fra 2000 i en ”confession box”, hvor man kan se og høre maskerede personer fortælle om deres personlige traumer.
Tid: 29. juni - 1. juli.
Sted: Art Zone.
Gratis for festivalgæster.

Art talk
Jacob Fabricius, direktør på Kunsthal Aarhus, og kurator på SMK, Marianne Torp taler om Gillian Wearings praksis. Talken bliver modereret af kunstkritiker Maria Bordoff.
Tid: 29. juni kl. 13-14.
Sted: Art Zone.
Gratis for festivalgæster.


For yderligere information, kontakt venligst:
Karen Ormstrup Søndergaard
Presseansvarlig SMK
kos_@_smk.dk
tel: +45 25659252

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo