Dommerbetænkning

 

 

Læs om projekterne og dommernes begrundelser.

 

Download dommerbetænkningen her (pdf)

Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde

Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde

Den generøse bevilling fra Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde gør drømmen til virkelighed.

Undskyld, vi roder

Undskyld, vi roder

I 2014 indvier vi sammen med Københavns Kommune en ny have foran museet, og byggearbejdet er i gang.

Du kan stadig bruge den samme indgang som tidligere, selvom der i perioder vil være sat stillads op. Vi glæder os til at se dig i den nye Museumshave.

Museumshaven

"SMK tilbage i parken" er overskriften, når en ny grøn og åben have etableres foran Statens Museum for Kunst. Den nye museumshave åbner i efteråret 2014.

Nyt grønt område i København

Vi har længe ønsket os en ny have foran museet. En generøs bevilling fra Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde gør nu drømmen til virkelighed, og i sommeren 2014 kan vi sammen med Københavns Kommune byde velkommen til et nyt grønt område midt i København. Den unge danske tegnestue Polyform vandt i efteråret 2011 konkurrencen om at udforme den nye museumshave med projektet "SMK tilbage i parken".

Polyform vil i samarbejde med den hollandske tegnestue Karres en brands trække Østre Anlægs grønne rum hele vejen omkring museet. Den nuværende stramme, barokinspirerede have skal laves til et grønt område med græsklædte øer, store træer og bugtede stier – til fri afbenyttelse for alle, som har lyst til at komme forbi.  

I dommerbetænkningen fra konkurrencen lyder det blandt andet om vinderforslaget: "Forslaget fremhæves for sit enkle hovedgreb, der i respekt og forståelse for sammenhængen mellem bygning, park og by skaber en præcis og overbevisende arkitektonisk helhed, som får bygningen til at stå med sin fulde autoritet."

Følg arbejdet med haven

Detaljerne om havens indretning blev fastlagt i efteråret 2012. Derefter blev et endeligt projektforslag indstillet til politisk godkendelse i Teknik- og Miljøudvalget hos Københavns Kommune og hos fredningsmyndighederne. Projektet er nu godkendt. HOFOR lægger i foråret og sommeren 2013 nye rør, og i august tager Københavns Kommune så første spadestik til selve museumshaven. Haven forventes at stå færdig i efteråret 2014.

Vi opdaterer løbende her på siden om arbejdet med Museumshaven. Hvis du har spørgsmål om adgangsforhold til museet eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os.

Læs mere

Læs Københavns Kommunes planer og beskrivelser af Museumshaven på projektets hjemmeside

Læs mere om Polyform