Børn og familie

Match-SMK er et brætspil til børn og familier

Brætspillet Match-SMK er et særligt tilbud til familier med børn mellem 6-10 år. Spillet handler om at fortælle gode historier med kunsten som udgangspunkt. Du finder brætspillet i den faste udstilling Europæisk Kunst 1300-1800.

Dyst om kunst og gode historier
I et langt træmøbel placeret i en af udstillingens største sale, kan du spille et brætspil sammen med familien. Brætspillet er udviklet til familier med børn mellem 6 og 10 år og hedder Match-SMK. Spillet handler om at fortælle gode historier med kunsten som udgangspunkt.

"Match-SMK" er udviklet i samarbejde med spilvirksomheden Tankespil. Møblet er designet af Anna Hedvig Braat og Pernille Jensen

I 2011 blev museets samling af europæisk kunst fra 1300-1800 præsenteret i en nyophængning sammen med en række nye formidlingstiltag. Her ses de besøgende til åbningen sammen med museumsdirektør Karsten Ohrt og museumsinspektør Eva de la Fuente Pedersen.

I 2011 åbnede udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800.

Hvad går spillet ud på?
Spillet består af en masse billeder, der skal matches med et af de store malerier på væggene, og så skal hver spiller forklare eller fortælle, hvordan billederne passer sammen. Der er ingen rigtige svar, og det er netop meningen.

Malerierne har selvfølgelig hver deres historie, men formålet med det her spil er, at børn og voksne skal komme med deres egen fortolkning af, hvad de ser. Og faktisk er børnene ofte bedre fortællere end forældrene,” fortæller direktør for Tankespil, Jeppe S. Christensen.

Hent spillereglerne (pdf)

Senest opdateret: 29.apr.2015
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo