Kalender

Åbning. Tæt på – Intimiteter i kunsten

Dato: 10. feb. 2016
Tidspunkt: 17:00 - 19:00
Pris: Gratis

Vær med når SMK åbner forårets store udstilling Tæt på – Intimiteter i kunsten.

Udstillingen introduceres af SMK's direktør Mikkel Bogh, som står bag forårets særudstilling. I samtale med professor Carsten Thau går han helt tæt på det intime i kunsten. Efterfølgende vil der være vin og fri entré til udstillingen. 

Vi håber at se dig til åbningen af udstillingen Tæt på – Intimiteter i kunsten og glæder os til at løfte sløret for forårets store særudstilling på SMK.

Praktisk information
Det er gratis at deltage i åbningen, og alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

Om udstillingen
Udstillingen Tæt på – Intimiteter i kunsten følger historien om intimsfærens og den private krops indtog som motiv i billedkunsten fra 1730 til 1930. Over knap to hundrede år afspejler skiftende syn på det intime rum sig i kunstens billeder: fra 1700-tallets selvportrætter af kunstneren med sin familie over det tidlige 1800-tals hjemlige interiører til den eksperimenterende kunst omkring år 1900.

Med kunstnere som Jean-Siméon Chardin, Jens Juel, Adolph Menzel, William Bendz, Berthe Morisot, Edvard Munch og Pierre Bonnard fortæller udstillingens kurator direktør Mikkel Bogh historien om, hvordan kunsten blev moderne, da den begyndte at gå tæt på ansigtet, kroppen og tingene i de nære omgivelser.

SMK Logo