Kalender

The Mill and the Cross – I Biografen på SMK

Dato: 21. okt. 2012
Tidspunkt: 14:00 - 15:45
Pris: Gratis - billetter kan hentes i museets Information fra kl. 13.00 samme dag.
Sted: Biograf

Se filmen The Mill and the Cross
21. oktober kl. 14 vises filmen The Mill and the Cross i Biografen. Billetter til filmen kan hentes i Informationen fra kl. 13 samme dag.


Om filmen
Filmen The Mill and the Cross tager udgangspunkt i Pieter Bruegel den Ældres berømte maleri Korsegangen fra 1564. Ved hjælp af avanceret computerteknik bliver maleriets mange handlingsforløb vakt til live i filmen, som giver et levende og skræmmende billede af tilværelsen i Flandern under det spanske herredømme i 1500-tallet. Hovedrollerne spilles af Charlotte Rampling, Michael York og Rutger Hauer i rollen som Bruegel.

New York Times skriver om filmen:
Overdådig og hypnotisk … en inspirerende, lokkende meditation over billedsprog og historiefortælling.

Filmen havde premiere på Louvre i Paris i 2011, og er siden solgt til mere end 50 lande. Det er første gang, filmen vises ellers på SMK. Det sker i anledning af udstillingen Gennemlyst – på sporet af Bosch og Bruegel, som kan opleves frem til 21. oktober.

Bruegels maleri Korsegangen kan til daglig opleves på Kunsthistorisches Museum i Wien.

Om filminstruktøren Lech Majewski
Lech Majewski (født 1953) blev uddannet på den berømte filmskole i Lodz i Polen. Han debuterede som instruktør i 1978, og har siden vundet stor international anerkendelse for sine film. I 2006 viste Museum of Modern Art i New York en retrospektiv udstilling af hans værker.

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Den Polske Ambassade i Danmark, som også har ydet økonomisk støtte.

The Mill and the Cross
Museets version af Kristus uddriver kræmmerne af templet, efter 1569. Fra venstre ses et udsnit af maleriet afbilledet i UV-lys. I midten vises et udsnit af maleriet i almindeligt lys og til højre en røntgenoptagelse af værket.
SMK Logo