Nyheder

Nyt om kunsten | 7.feb.2013

Kom helt tæt på det ultimative symbol på demokrati og frihed

Udstillingen We the People (Detail) er netop blevet udvidet med Frihedsgudindens fod og prægtige krone. I mandags ankom endnu tre containere med dele af Danh Vos grænseoverskridende projekt.

Siden juni 2012 har det været muligt at opleve udstillingen We the People (Detail) af den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo i Skulpturgaden på SMK. Danh Vos imponerende og ambitiøse værk er en komplet kobberkopi i størrelsesforholdet 1:1 af det ikoniske symbol på demokrati og frihed, som står ud for New York Citys havn.

Der er dog et lille tvist i Danh Vos udgave af Frihedsgudinden. For i modsætning til den originale frihedsgudinde er Danh Vos gigantiske kobberkopi ikke svejset sammen, men opsplittet i 400 dele.

Gennem de seneste 7 måneder har vi løbende modtaget nye dele af Danh Vos grænseoverskridende projekt, som er skabt i et metalværksted i Shanghai. Men mens nogle dele er kommet til, er andre blevet sendt videre ud i verden. For det opsplittede symbol på demokrati og frihed er på en rejse, og SMK er blot et stop på vejen, inden delene skal videre ud i verden. 

Få et overblik over, hvor de enkelte dele befinder sig


Fra top til tå

Skulpturgaden er fyldt med dele af Frihedsgudinden fra top til tå. Du kan gå på opdagelse mellem dele af Frihedsgudindens klæder, fod, flamme og prægtige krone. Du kan komme helt tæt på og udforske, hvordan de gigantiske kobberdele er sat sammen, og se, hvordan nogle af dem er begyndt at irer.

Læs om Danh Vo og udstillingen We the People (Detail)

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo